13 θάνατοι από κορωνοϊό σε 48 ώρες

Ελλάδα
13 θάνατοι από κορωνοϊό σε 48 ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δύο θάνατοι τις τελευταίες ώρες

Δύο ακόμη ηλικιωμένοι ασθενείς από κορωνοϊό άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας, με αποτέλεσμα να μακραίνει η λίστα των θυμάτων από τον κορωνοϊό στη χώρα μας. Οι νεκροί αυξήθηκαν σε 522, με 13 νέους καταγεγραμμένους θανάτους τις τελευταίες 48 ώρες. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι 85.

Ειδικότερα, κατέληξε άντρας 94 ετών με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος νοσηλευόταν στην κλινική για τον κορωνοϊό του νοσοκομείου από τις 4 Οκτωβρίου.

Λίγο νωρίτερα, περίπου στις 10:00 το βράδυ της Δευτέρας, έχασε τη ζωή του 82χρονος, ο οποίος νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας και επίσης έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Συναγερμός για τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έχουν βρεθεί από χθες Δευτέρα μέχρι σήμερα πάνω από δέκα κρούσματα κορωνοϊού σε διοικητικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.

Όπως τονίζει η ΠOΕΔΗΝ η διασπορά στους εργαζόμενους του νοσοκομείου είναι ανυπολόγιστη και οι υγειονομικοί είναι πολύ ανήσυχοι και κάνουν ουρές για να υποβληθούν σε τεστ.

Παράλληλα επισημαίνεται πως υπάρχει φόβος ότι η διασπορά είναι πολύ μεγαλύτερη και η αγωνία έχει κορυφωθεί. Σημειώνεται ότι ακόμα και με δέκα κρούσματα το νοσοκομείο αποδυναμώνεται καθώς θα πρέπει είτε έχουν συμπτώματα είτε όχι να μπουν σε καραντίνα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News