Ελλάδα

Κορωνοϊός: Ανησυχία για τη Βόρεια Ελλάδα – Στα 33 έτη ο μέσος όρος των κρουσμάτων

Έντονος προβληματισμός για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους

Στη Βόρεια Ελλάδα έχουν στρέψει το βλέμμα τους οι υγειονομικές Αρχές καθώς η κατάσταση εκεί κρίνεται ιδιαίτερα ανησυχητική μετά την «αναζωπύρωση» των κρουσμάτων σε Ιωάννινα, Καστοριά, Θεσσαλονίκη και Σέρρες και τη δημιουργία νέων εστιών.

Αυτές οι τέσσερεις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας μοιάζουν να ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα είναι εκείνη που θα ακολουθήσει την Κοζάνη στο επίπεδο τέσσερα του επιδημιολογικού χάρτη της Ελλάδας. Προς το παρόν και οι 4 βρίσκονται στο «πορτοκαλί» ωστόσο το «κόκκινο» μοιάζει να απέχει μόνο μερικές δεκάδες κρούσματα μακριά.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της Θεσσαλονίκης και η υγειονομική επιβάρυνση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες, εξετάστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές στη σύσκεψη εκφράστηκε έντονη ανησυχία για την αυξητική τάση των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη και τους όμορους Δήμους ενώ επισημάνθηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων ήταν τα 33 έτη, γεγονός που σημαίνει ότι το πρόβλημα είναι πιο έντονο στις νεότερες ηλικίες.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τονίστηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών κανόνων και συζητήθηκαν οι τρόποι, κυρίως μέσω των εποπτικών μηχανισμών, ώστε να περιοριστεί η εικόνα χαλάρωσης που παρατηρείται, η συνέχιση της οποίας θα είχε ως αποτέλεσμα το ενδεχόμενο η Θεσσαλονίκη να περάσει στο «πορτοκαλί» επίπεδο προληπτικών μέτρων και κανόνων.

Παράλληλα συζητήθηκαν οι επιλογές που υπάρχουν για την 26η Οκτωβρίου, ημέρα εορτής του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, Αγίου Δημητρίου και της επετείου απελευθέρωσης της πόλης, με δεδομένες τις ιδιαίτερες φετινές συνθήκες και εξετάστηκαν μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Υπογραμμίστηκε δε ο αυξημένος ρόλος τον οποίο καλείται να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σε ποιες περιοχές αυξάνονται τα κρούσματα

Ανησυχητικά παραμένουν τα στοιχεία για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 438 νέα κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανήλθαν σε 11 για πρώτη φορά. Στην Κρήτη χθες ανακοινώθηκαν 2 νέα κρούσματα ένα στο Ηράκλειο και ένα στο Λασίθι.

 cnn

Φωτογραφία: unsplash

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια