Ζητούν την ίδρυση «Αστυνομίας Μη - Ανθρωπίνων ζωών»

Κρήτη
Ζητούν την ίδρυση «Αστυνομίας Μη - Ανθρωπίνων ζωών»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοικτή επιστολή προς τους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών

Με αφορμή τα πρόσφατα περιστατικά βίας κατά ανυπεράσπιστων ζώων, τα οποία έλαβαν χώρα και στο νησί μας, ο επικεφαλής συντονιστής Αγνών Φιλοζωικών Δυνάμεων, κ. Στράτος Ουράνιος (M.B.A, M.Sc. A.T.P), απέστειλε επιστολή - πρόταση στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή του καταθέτει μία σειρά από προτάσεις, καθώς και την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα, για κάθε δήμο της χώρας βασισμένη σε τρεις πυλώνες, υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ, διοικητικά ανήκουσα στην οικεία Κτηνιατρική Υπηρεσία, στελεχωμένη με προσωπικό αποδεδειγμένης φιλοζωικής, με αρμοδιότητες και καθημερινή επιχειρησιακή λειτουργία.

Ειδικότερα, στην επιστολή αναφέρεται:

«Αξιότιμοι κοι Υπουργοί

Τα επαναλαμβανόμενα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ευζωίας, ασφάλειας και ευτυχίας απροστάτευτων, ευφυών, αισθανόμενων τον πόνο και συναισθανόμενων πλασμάτων, με αποκορύφωμα τα του τελευταίου τριμήνου τέτοια εγκλήματα, έχουν αδιαμφισβήτητα αναδείξει την αναγκαιότητα της επιχειρησιακής παρουσίας μιας «Αστυνομίας Μη-Ανθρώπινων Ζώων» σε κάθε δήμο της χώρας.  

Υλοποιώντας έτσι το πάγιο και διαχρονικό αυτό αίτημα της Ελληνικής φιλοζωικής κοινότητας το οποίο έχει πλέον καταστεί καθολικό αίτημα της Ελληνικής κοινωνίας.

Περί του λόγου το αληθές σας παραθέτουμε τον παρακάτω σύνδεσμο δημόσιου διαδικτυακού ψηφίσματος μας με θέμα «Ζητάμε την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα» το οποίο έχει  ήδη 111.251 συμμετοχές (ως κατά την ημερομηνία 18-10-2020).

Ζητάμε την ίδρυση Ελληνικής Αστυνομίας για τα Ζώα / Establish Greek Animal Police - Avaaz

Πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ακόμη ένα κρούσμα βάναυσης κακοποίησης αδέσποτου σκύλου στην Κρήτη, ο οποίος βρέθηκε με δεμένα τα γεννητικά του όργανα. Την ίδια στιγμή ο ένας μετά τον άλλο, ιδιοκτήτες ζώων...

Θέλοντας να έχουμε μια «Αστυνομία Μη-Ανθρώπινων Ζώων» ως ένα διαχρονικό, αδιάβλητο, καλά οργανωμένο και αποτελεσματικό φορέα προστασίας των δικαιωμάτων των μη-ανθρώπινων ζώων και εφαρμογής της ισχύουσας σχετικής νομοθεσίας εξετάσαμε εναλλακτικά μοντέλα.

Καταλήξαμε ότι το βέλτιστο εξ’ αυτών (για τα Ελληνικά δεδομένα) είναι το ακόλουθο, το οποίο και σας παραθέτουμε προς εξέταση από πλευράς αρμοδίων υπηρεσιών του ΥΠΑΑΤ και Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα, προτείνουμε μια «Αστυνομία Μη-Ανθρώπινων Ζώων» για κάθε δήμο της χώρας βασισμένη στους ακόλουθους πυλώνες:

1) Μία «Αστυνομία Μη-Ανθρώπινων Ζώων» υπό την εποπτεία του ΥΠΑΑΤ, διοικητικά ανήκουσα στην οικεία Κτηνιατρική Υπηρεσία. 

2) Μία «Αστυνομία Μη-Ανθρώπινων Ζώων» στελεχωμένη με προσωπικό αποδεδειγμένης φιλοζωικής ευαισθησίας (και ΟΧΙ δημοσιουπαλληλικής νοοτροπίας), κατάλληλα  εκπαιδευμένο και άρτια εξοπλισμένο για τις ανάγκες του έργου του ώστε να παρέχει μέγιστη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.

3) Μία «Αστυνομία Μη-Ανθρώπινων Ζώων» με αρμοδιότητες και καθημερινή (24/7) επιχειρησιακή λειτουργία ανάλογη αυτής αστυνομικού τμήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θα είμαστε στη διάθεση σας για περαιτέρω ανάλυση του προτεινόμενου μοντέλου και έγγραφη κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης μας.

Μετά τιμής

Στράτος Ουράνιος (M.B.A, M.Sc. A.T.P)

Επικεφαλής Συντονιστής Αγνών Φιλοζωικών Δυνάμεων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News