Ληστεία με λεία 1 εκατ. € στη Βούλα – Το σατανικό σχέδιο «παγίδα» σε επιχειρηματία

Ελλάδα
Ληστεία με λεία 1 εκατ. € στη Βούλα – Το σατανικό σχέδιο «παγίδα» σε επιχειρηματία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν πώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έφτασαν στην εξιχνίαση της ληστείας

Χειροπέδες σε έναν 31χρονο Ουκρανό, ο οποίος εμπλέκεται σε ληστεία με θύμα 71χρονο πρώην εργοστασιάρχη στη Βούλα, πέρασαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής. Ο 31χρονος μαζί με τον πατέρα του και δύο ομοεθνείς του οργάνωσαν και εκτέλεσαν μία καλά οργανωμένη επίθεση, έχοντας «εσωτερική» πληροφόρηση για την οικονομική κατάσταση του 71χρονου Ελληνοουκρανού επιχειρηματία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο 31χρονος και ο πατέρας του γνώριζαν ότι το θύμα είχε πουλήσει εργοστάσιο παραγωγής πυροσβεστήρων στην Ουκρανία και ότι είχε στην κατοχή του μεγάλο χρηματικό ποσό και χρυσό στο σπίτι του στη Βούλα.

Η επίθεση στην οικία του έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Δύο από τους δράστες, πατέρας και γιος, ανήκαν στο φιλικό περιβάλλον του 71χρονου και έτσι είχαν αποσπάσει πληροφορίες. Οι δύο «φίλοι» του πρώην εργοστασιάρχη και ηθικοί αυτουργοί της επίθεσης κάλεσαν στην Ελλάδα δύο ομοεθνείς τους για να γίνουν οι φυσικοί αυτουργοί της ληστείας. Ένας εξ αυτών, μάλιστα, είναι μποξέρ.

Την ημέρα της επίθεσης ο ένας από τους δράστες και συγκεκριμένα ο πατέρας του 31χρονου, κάλεσε τον 71χρονο για νυχτερινή έξοδο και τότε οι δύο «εισαγόμενοι» κακοποιοί εισέβαλαν στο σπίτι. Όταν ο πρώην εργοστασιάρχης γύρισε από την έξοδο, αντίκρισε μέσα στο σπίτι τους δύο ληστές, οι οποίοι τον βασάνισαν. Τον έδεσαν με σχοινιά σε καρέκλα και τον χτυπούσαν για ώρα με αγριότητα στο πρόσωπο, προκειμένου να τους πει που έχει κρυμμένα χρήματα και χρυσό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, τελικά οι ληστές βρήκαν και άρπαξαν πλάκες χρυσού, πανάκριβα ρολόγια και μετρητά, συνολικής αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ.

Μετά τη ληστεία οι ηθικοί και οι φυσικοί αυτουργοί διέφυγαν στην Ουκρανία παίρνοντας μαζί τη λεία τους. Ο ένας από αυτούς, ωστόσο, ηλικίας 31 ετών, επέστρεψε στις 6 Οκτωβρίου 2020 στην Ελλάδα και τότε συνελήφθη. Ο λόγος της επιστροφής του είναι ότι η γυναίκα του και τα παιδιά του ζουν μόνιμα στη Σαρωνίδα. Σε αντίθεση με τον 31χρονο, ο πατέρας του δεν γύρισε ποτέ στην Ελλάδα και αναζητείται στην πατρίδα του.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικές συσκευές και τα χρηματικά ποσά των 84.780 ευρώ, 61.249 δολαρίων ΗΠΑ και 62.000 γρίβνα Ουκρανίας.

Οι περούκες

Αστυνομικές πηγές αποκαλύπτουν στο ethnos.gr πώς οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής έφτασαν στην εξιχνίαση της ληστείας. Οι δύο φυσικοί αυτουργοί και «εισαγόμενοι ληστές» είχαν εντοπιστεί από αστυνομικούς τον περασμένο Απρίλιο να κινούνται ύποπτα στα νότια προάστια της Αττικής, φορώντας περούκες. Κατά τον έλεγχό τους διαπιστώθηκε ότι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα, ενώ ο ένας από αυτούς είχε πάνω του πλαστό διαβατήριο. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ήταν τόσο προσεκτικοί στις κινήσεις τους που δεν ταξίδεψαν οι δυο τους την ίδια ημέρα στην Ελλάδα αλλά σε ξεχωριστές ημερομηνίες. Οι αστυνομικοί δεν είχαν τότε διασαφηνίσει τι ακριβώς έκαναν φορώντας περούκες, κατάλαβαν, ωστόσο, ότι επρόκειτο για κακοποιούς που πραγματοποιούν προπαρασκευαστικές πράξεις για κάποια εγκληματική ενέργεια.

Μετά τη ληστεία στη Βούλα, το μυαλό των αστυνομικών πήγε στους προσαχθέντες του Απριλίου, λόγω της εθνικότητάς τους αλλά και της περιοχής όπου κινούνταν τότε ύποπτα.

Κατόπιν, διαπίστωσαν ότι οι προσαχθέντες του Απριλίου διατηρούσαν σχέσεις με τον πατέρα του 31χρονου, ο οποίος είναι συνταξιούχος αστυνομικός στην Ουκρανία. Οι άντρες της Ασφάλειας γνώριζαν ότι το βράδυ της επίθεσης το θύμα είχε βγει με τον συνταξιούχο αστυνομικό και έτσι άρχισαν να ερευνούν προς αυτή την κατεύθυνση. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι τα δακτυλικά αποτυπώματα των προσαχθέντων ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στο σπίτι του θύματος. Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι τον περασμένο Απρίλιο οι δύο φυσικοί αυτουργοί της επίθεσης είχαν ταξιδέψει στην Ελλάδα για να κάνουν κατόπτευση του σπιτιού του πρώην εργοστασιάρχη. Μάλιστα, από την έρευνα προέκυψε ότι δεν είχαν έρθει στην Αθήνα μόνο μία φορά για το σκοπό αυτό. Οι αστυνομικοί είναι σε θέση να γνωρίζουν ότι είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα τουλάχιστον τρεις φορές.

Η έρευνα των Αρχών συνεχίζεται για τον εντοπισμό των ασύλληπτων ατόμων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News