Κορωνοϊός: lockdown τεσσάρων εβδομάδων στη Βόρεια Ιρλανδία

Ελλάδα
Κορωνοϊός: lockdown τεσσάρων εβδομάδων στη Βόρεια Ιρλανδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την Πρωθυπουργό Αρλίν Φόστερ με δήλωση στο τοπικό κοινοβούλιο Στόρμοντ

Την επιβολή ενός lockdown τεσσάρων εβδομάδων με στόχο να λειτουργήσει ως «διακόπτης» στο κύκλωμα μετάδοσης του κορωνοϊού ανακοίνωσε η αποκεντρωμένη κυβέρνηση της Βόρειας Ιρλανδίας.

Η απόφαση ανακοινώθηκε από την Πρωθυπουργό Αρλίν Φόστερ με δήλωση στο τοπικό κοινοβούλιο Στόρμοντ.

Το lockdown θα ισχύσει από την προσεχή Παρασκευή και προβλέπει το κλείσιμο των παμπ και των εστιατορίων, εκτός αν πωλούν γεύματα σε πακέτο. Τα παντοπωλεία και τα σουπερμάρκετ δε θα μπορούν να πωλούν οινοπνευματώδη μετά από τις 8 το βράδυ.

Επίσης, οι προγραμματισμένες διακοπές μίας εβδομάδας των σχολείων στο τέλος Οκτωβρίου αυξάνονται σε δύο εβδομάδες, αρχής γενομένης από τις 19 του μήνα αντί για τις 26.

Ανοιχτοί θα παραμείνουν, ωστόσο, οι χώροι λατρείας με χρήση καλύμματος προσώπου και τα γυμναστήρια για ατομική εκγύμναση, αν και θα απαγορεύονται τα αθλήματα σε κλειστό χώρο πλην επαγγελματικού επιπέδου.

Θα απαγορεύονται οι διανυκτερεύσεις σε ξένο σπίτι, ενώ οι «φούσκες» υποστήριξης ευάλωτων πολιτών δε θα μπορούν να περιλαμβάνουν περισσότερα από δέκα άτομα από δύο νοικοκυριά.

Θα απαγορευθούν επίσης οι εκδηλώσεις με συμμετοχή άνω των 15 ατόμων, στις γαμήλιες τελετές και στις κηδείες θα επιτρέπονται έως 25 άτομα, ενώ καλούνται οι πολίτες να μην πραγματοποιούν μη αναγκαίες μετακινήσεις και να εργάζονται από το σπίτι εφόσον μπορούν.

Τα πανεπιστήμια θα πρέπει να προσφέρουν όπου δυνατόν εξ αποστάσεως διδασκαλία.

Ανοιχτά παραμένουν τα καταστήματα λιανικής.

Υπό πίεση για την επιβολή lockdown και στην Αγγλία βρίσκεται και ο Πρωθυπουργός του Ην. Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, με τον ηγέτη των Εργατικών της αντιπολίτευσης σερ Κιρ Στάρμερ να δηλώνει χθες πως ένας «διακόπτης» δύο ή τριών εβδομάδων είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει το κύκλωμα μετάδοσης του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

skai.gr

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News