Νίκαια: Ζητούν την τιμωρία του άνδρα που μαχαίρωσε σκύλο

Ελλάδα
Νίκαια: Ζητούν την τιμωρία του άνδρα που μαχαίρωσε σκύλο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζητούν την παραδειγματική και άμεση ποινική και πειθαρχική τιμωρία του φερόμενου δράστη

Μετά το νέο ντροπιαστικό περιστατικό κακοποίησης ζώου που σημειώθηκε στη χώρα μας, ζητείται επιτακτικά η τιμωρία του φερόμενου δράστη. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε από αυτόπτη μάρτυρα, άνδρας φέρεται να μαχαίρωνε με μανία το πρωί της Τρίτης στη Νίκαια έναν σκύλο στη μέση του δρόμου.Μετά το συμβάν με τον 55χρονο από την Κρήτη που κακοποίησε βάναυσα το σκύλο του στα Χανιά, το νέο επίσης καταδικαστέο περιστατικό δημιουργεί ακόμα περισσότερο την ανάγκη η πολιτεία να  προχωρήσει στην ψήφιση ενός  σύγχρονου  νομοθετικού  πλαίσιο για τους παραβάτες.

«Σύμφωνα με την καταγγελία του αυτόπτη μάρτυρα, στις 8:30 περίπου το πρωί της Τρίτης στην Άνω Νεάπολη Νικαίας, είδε τον φερόμενο ως δράστη πεσμένο στην άσφαλτο. Εκείνος αμέσως έτρεξε να βοηθήσει νομίζοντας ότι έπεσε και τότε διαπίστωσε ότι είχε κάνει κεφαλοκλείδωμα με το δεξί του χέρι σε ένα λευκό μεγαλόσωμο σκύλο και με το αριστερό του χέρι μαχαίρωνε τα πλευρά του σκύλου. Μάλιστα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι μαχαίρωνε το άτυχο ζώο με τέτοιο μένος που του τρύπησε τον πνεύμονα. Ο σκύλος ήταν ημιλιπόθυμος καθώς είχε χάσει πάρα πολύ αίμα, ωστόσο, ο δράστης δεν σταματούσε. Την ίδια ώρα, ένας ακόμη άνδρας χτυπούσε τον σκύλο στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σκουπόξυλο.

Οι μάρτυρες που αντιλήφθηκαν το περιστατικό, ενημέρωσαν αστυνομικούς, οι οποίοι βρέθηκαν στο σημείο και αναζήτησαν τους δράστες. Αρχικά, κατάφεραν να εντοπίσουν τον 53χρονο καθηγητή στο σπίτι του, που υποστήριξε πως το σκυλί του επιτέθηκε πρώτο και ακολούθησε αυτώφορη διαδικασία. Λίγο αργότερα εντοπίστηκε και ο δεύτερος άνδρας και ακολούθησε η ίδια διαδικασία.

Αν και οι δυο δράστες επικαλούνται , κλασικά, την αυτοάμυνα απέναντι σε ένα επιθετικό τέρας, , όπως λένε οι γείτονες, το άτυχο ζώο είναι ένα  πολύ φιλικό σκυλί, που πάρα τους αφόρητους πόνους του δεν έδειξε κανένα σημείο επιθετικότητας στους ανθρώπους που το σήκωσαν για να το μεταφέρουν σε κτηνίατρο για να χειρουργηθεί.

Πάντως, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γείτονές του, ο άνδρας φέρεται να έχει απειλήσει κατά καιρούς τους φιλόζωους κατοίκους και έχει προβεί σε μήνυση γιατί ταΐζουν τα αδέσποτα ζώα. Το σκυλί βρίσκεται στο Διαδημοτικό Κέντρο Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, ο άνδρας δεν είναι εκπαιδευτικός σε σχολείο. 

Η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ (Π.Φ.Π.Ο) με επιστολή της τονίζει:

Τα δυο τελευταία ακραίας βαρβαρότητας περιστατικά στα Χανιά και το επίσης ακραίο σημερινό περιστατικό στη Νίκαια με δράστες έναν εκπαιδευτικό και ένα άλλο πολίτη δεν αφήνουν άλλα περιθώρια για την μακροχρόνια ατιμωρησία, η οποία απετέλεσε βασική αιτία της κατακόρυφης αύξησης και έξαρσης των περιστατικών βίας κατά κάθε είδους ζώου αλλά και του αποτρόπαιου και αδιανόητου τρόπου βασανισμού και θανάτωσής τους.

Ζητάμε για το σημερινό περιστατικό…  

Από την  Υπουργό Παιδείας, που συναντήσαμε σχετικά πρόσφατα ως Ομοσπονδία, την απόλυση του “εκπαιδευτικού” που μετά μανίας μαχαίρωσε δημόσια με σουγιά - που όπως δήλωσαν γείτονές του κρατάει πάντα μαζί του -  το άτυχο ζώο και δεν το άφησε ούτε όταν αυτό λιποθύμησε και έπεσε κάτω αιμόφυρτο ενώ έτερος παρευρισκόμενος πολίτης το κτυπούσε με λοστό στο κρανίο. Από  την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας  ζητάμε να δικαστεί με την διαδικασία του αυτόφωρου, αφού συνελήφθη ήδη από τους αστυνομικούς, όπως και ο πολίτης που το κτυπούσε ανηλεώς, χωρίς τις γνωστές αναβολές πλην των δυο νομίμων, η ποινή του δε να είναι χωρίς αναστολή και η μεγαλυτέρα που υπάρχει.

Μόνο η παραδειγματική τιμωρία του σημερινού εγκλήματος όσο και των δύο στα Χανιά μπορούν να συντελέσουν, όσον αφορά στον τομέα της καταστολής, στο περιορισμό του κύκλου βίας κατά των ζώων.

Πηγή: iefimerida.gr , http://www.pfpo.gr  ΦΩΤΟ - http://www.pfpo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News