Ανδρέας Χολέβας: Από γέννημα θρέμμα Αμερικής... εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά

Ελλάδα
Ανδρέας Χολέβας: Από γέννημα θρέμμα Αμερικής... εύζωνας στην Προεδρική Φρουρά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριν από λίγες ημέρες βρέθηκε στη Κρήτη και μίλησε σε άψογα ελληνικά στην κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV για την μοναδική εμπειρία του, την αγάπη τους για την πατρίδα και την υπερηφάνεια του για την καταγωγή του

Είναι ο Ανδρέας Χολέβας 28 χρονών, Έλληνας δεύτερης γενιάς από τις Ηνωμένες Πολιτείες που εδώ και 9 μήνες υπηρετεί τη θητεία του - χωρίς να έχει καμία τέτοιου είδους υποχρέωση - κι είναι μέλος της Προεδρικής φρουράς. 

Παιδί Ελλήνων μεταναστών, ο Ανδρέας γεννήθηκε στο Χάρισμπεργκ της Πενσυλβάνια. Όμως η Ελλάδα είναι μέσα του. Στο μυαλό και τη ψυχή του αλλά και την καθημερινότητά του.

Ο Ανδρέας είναι ο μοναδικός ομογενής που υπηρετεί στους Εύζωνες. Ήταν η φωτογραφία του παππού του, που ήταν εύζωνας στην Βασιλική Φρουρά το 1937, αυτή που σφράγισε τ’ όνειρο κι έκανε τον Αντρέα να θέλει τόσο πολύ να βρεθεί ακίνητος φρουρός στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Κι ήταν τέτοια η λαχτάρα του να υπηρετήσει την πατρίδα που ήρθε στην Ελλάδα τρεις φορές ως να διευθετηθούν όλες οι λεπτομέρειες, να αποκτήσει την ελληνική υπηκοότητα, να πάρει ελληνικό διαβατήριο και τελικά να καταφέρει να καταταγεί!

Σήμερα, που η θητεία τελειώνει σιγά – σιγά ο Ανδρέας νιώθει ευτυχής που κατάφερε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News