Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για τo Γιώργο Ρουπακιά προτείνει η Eισαγγελέας

Ελλάδα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ισόβια για τo Γιώργο Ρουπακιά προτείνει η Eισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρότεινε ακόμη 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, καθώς το ζήτημα των ποινών μπαίνει στην τελική ευθεία με την εισαγγελέα, Αδαμαντία Οικονόμου, να ανακοινώνει την πρότασή της.

Ισόβια για τo Γιώργο Ρουπακιά προτείνει η Εισαγγελέας. Η Αδαμαντία Οικονόμου πρότεινε ακόμη 13 χρόνια για τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, πρέπει να επιβληθούν καθείρξεις:

8 ετών στον καθένα, σε όσους κατηγορούνται για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και δεν έχουν ελαφρυντικό και

6 ετών σε εκείνους που έχουν ελαφρυντικό.

Για την ομάδα των κατηγορουμένων που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση των αλιεργατών, εισηγήθηκε κάθειρξη 7 ετών για όσους έχουν ελαφρυντικά και δέκα ετών για τον πυρηνάχρη Περάματος Αναστάσιο Πανταζή.Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, που έχει μετατραπεί σε πλημμέλημα, για τρεις κατηγορούμενους ζήτησε φυλάκιση δέκα μηνών και για έναν κατηγορούμενο έξι μηνών για κάθε πράξη.

Για τους κατηγορούμενους, μεταξύ των οποίων και πρώην βουλευτές, που έχουν ένταξη ζήτησε κάθειρξη 7 ετών για τον καθένα, γι' όσους δεν έχουν ελαφρυντικό. Σε όσους έχουν ζήτησε κάθειρξη πέντε ετών.

Η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έλαβε το λόγο προκειμένου να προτείνει επί των ποινών, έχοντας ως οδηγό την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε σε συνολικά 14 κατηγορούμενους .

Μετά την εισαγγελική λειτουργό ο λόγος δίνεται στην υπεράσπιση. Με την ολοκλήρωση των αγορεύσεων των συνηγόρων το δικαστήριο αφού διασκεφθεί θα ανακοινώσει την απόφαση του για το ύψος της ποινής ενός εκάστου κατηγορούμενου, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κανένα ελαφρυντικό

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής και καταδικασθέντες για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο και Αρτέμη Ματθαιόπουλο. Οι ποινές κάθειρξης θα κυμανθούν από 5 έως 15 χρόνια.

Το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη αναγνώρισε το δικαστήριο στους πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο και Στάθη Μπούκουρα, οι οποίοι έχουν κριθεί ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και στην πορεία της δίκης της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και ανεξαρτητοποιήθηκαν.

Οι ποινές τους θα κυμανθούν μεταξύ 1 έως 5 έτη.

Kανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στους Ελένη Ζαρούλια, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Αντώνη Γρέγο, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, Νίκο Κούζηλο και Δημήτρη Κουκούτση, στους οποίους η ποινή θα κυμαίνεται από 5 έως 10 έτη.

Αντιμέτωποι με 10 έτη κάθειρξης βρίσκονται οι καταδικασθέντες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα -εκτός του Γιώργου Ρουπακιά- στους οποίους δεν αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό.

Πρόκειται για τους Ιωάννη Καζατζόγλου, Ιωάννη Άγγο, Ελπιδοφόρος Καλαρίτης, Ιωάννη Κομιανό, Κωνσταντίνος Κορκοβίλη, Αναστάσιο Μιχάλαρο, Γεώργιο Σταμπέλο, Λέων Τσαλίκη, Αθανάσιο Τσόρβα και Νικόλαο Τσόρβα.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, ένοχος για τη δολοφονία Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση βρίσκεται αντιμέτωπος με ισόβια κάθειρξη, καθώς το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.

Πηγή: cnn.gr  ΑΠΕ-ΜΠΕ

(φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News