Πέντε νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα σε λίγες ώρες

Ελλάδα
Πέντε νεκροί λόγω κορωνοϊού στην Ελλάδα σε λίγες ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραγική "Κυριακή" για την Ελλάδα- Αυξάνονται οι νεκροί

Μεγαλώνει συνεχώς η λίστα των νεκρών από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες.

Μια 84χρονη ασθενής κατέληξε στο Μποδοσάκειο Πτολεμαΐδας, ενώ είχε διακομιστεί εκεί από το Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς στις 8 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα, ένας 71χρονος κατέληξε στον “Ευαγγελισμό”, ενώ νοσηλευόταν διασωληνωμένος και είχε διακομιστεί στη ΜΕΘ από το νοσοκομείο “Αγία Όλγα” στις 27 Σεπτεμβρίου. Ένας 59χρονος κατέληξε στη ΜΕΘ του “Ασκληπίειου” Βούλας, έχοντας εισαχθεί στο νοσοκομειο από τις 4 Οκτωβρίου. Τέλος, ένας 70χρονος απεβίωσε στο “Σισμανόγλειο” και μια 88χρονη έχασε τη ζωή της στην “Παμμακάριστο”.

Σύμφωνα με το και με το newsit το Σάββατο (10.10.2020), ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 306 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας και συνολικά 436 νεκρούς. 100 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στην Κρήτη ο αριθμός των κρουσμάτων από την αρχή της πανδημίας μέχρι και σήμερα παραμένει στα 622 ενώ  στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τη λοίμωξη του κορωνοϊού που παρουσίασε την Παρασκευή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς η Κρήτη βρίσκεται στο επίπεδο 3 , αυξημένης επιτήρησης.

Χθες από τα 306 νέα κρούσματα, 2 εντοπίστηκαν στην Κρήτη και συγκεκριμένα 1 στο Ηράκλειο και 1 στο Ρέθυμνο.

Χαρδαλιάς: Δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο - Δεν νοσηλεύονται αλλά είναι ενεργά

Υπενθυμίζεται ότι τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά είχε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, προκειμένου να ζητήσει διευκρινίσεις για την ένταξη της Π.Ε. Ηρακλείου σε καθεστώς επιτήρησης – πορτοκαλί συναγερμού, όσον αφορά στην πανδημία του κορωνοϊού.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς τον Δήμαρχο, τη δεδομένη στιγμή υπάρχουν δεκάδες κρούσματα στο Ηράκλειο, τα οποία ενώ δεν νοσηλεύονται, βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους, αλλά θεωρούνται ενεργά. Οι καταγεγραμμένες επαφές αυτών των κρουσμάτων, σύμφωνα πάντα με τον Υφυπουργό, είναι πολύ περισσότερες και αυτός είναι ο βασικός λόγος που η Π.Ε. Ηρακλείου παραμένει σε καθεστώς επιτήρησης, παρότι το τοπικό σύστημα υγείας δεν έχει πιεστεί.

Η κατάσταση πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στον Δημάρχο ολοένα και βελτιώνεται και υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία πώς όταν έρθει η στιγμή να επανεκτιμηθεί, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: Rawpixel

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News