Ελλάδα

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Νόμιζα πως ήμουν υιοθετημένη»

Η ιστορία που αφηγήθηκε

Στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα μίλησε η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, εξιστορώντας και μία ιστορία από τα παιδικά της χρόνια.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega και αναφερόμενη στο νέο καθεστώς υιοθεσιών, η Δόμνα Μιχαηλίδου είπε: «Αυτό που διασφαλίσαμε είναι ότι εντός ενός έτους πλέον οι διαδικασίες της υιοθεσίας και της αναδοχής ολοκληρώνονται και επίσης με απόλυτη διαφάνεια. Μια μονογονεϊκή οικογένεια μπορεί εξίσου να υιοθετήσει ή να γίνει ανάδοχη ένα παιδί όπως σε ένα ζευγάρι. Ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια μπορούν να κάνουν αναδοχή και όχι υιοθεσία εάν έχουν σύμφωνο συμβίωσης».

Με αφορμή το νέο καθεστώς των υιοθεσιών πάντως, η Δόμνα Μιχαηλίδου θυμήθηκε την εποχή που ήταν παιδί και την πεποίθηση που της είχε δημιουργηθεί ότι είναι υιοθετημένη.

«Είμαι μοναχοκόρη και μου έλειπε πάρα πολύ μια αδελφή ή ένας αδελφός. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί είμαι μοναχοπαίδι. Το είχα ζητήσει και στους γονείς μου και στη γιαγιά μου, όταν ήμουν μικρή, να έχω ένα αδελφάκι. Αφού κατάλαβα ότι το αδελφάκι δεν πιάνει, ζήτησα ένα σκυλάκι, ούτε εκείνο έπιασε οπότε αποφάσισα ότι θα είμαι μοναχοπαίδι.

Επίσης, μπορώ να πω πως από πολύ μικρή ηλικία, νόμιζα ότι ήμουν υιοθετημένη. Είχα έναν συμμαθητή στο δημοτικό ο οποίος μου είχε πει, “Δόμνα είσαι υιοθετημένη” και το είχα πιστέψει. Οι γονείς μου ήταν μαζί 18 χρόνια πριν με κάνουν οπότε, λέω, δεν θα μπορούσαν να κάνουν ένα παιδί άρα υιοθέτησαν αλλά ήμουν πλήρως εντάξει με αυτό. Έλεγα πως αυτοί είναι οι γονείς μου, με αγαπάνε πάρα πολύ και το είχα πιστέψει».

Και κατέληξε η Δόμνα Μιχαηλίδου: «Κάποια στιγμή, είχα ζητήσει από τη μητέρα μου το πιστοποιητικό γεννήσεως ως εργασία για το σχολείο, δεν μου το είχε δώσει ποτέ, οπότε αυτό λειτούργησε σαν πειστήριο για εμένα. Ήταν ένας από τους λόγους ίσως που και εγώ, με αυτή την ιστορία της υιοθεσίας βγαίνω ανοιχτά και θεωρώ ότι όλοι πρέπει να μιλούν ανοιχτά για αυτή».

Πηγή: iefimerida.gr 

(Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια