Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Γιάννης Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί

Ελλάδα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Ο Γιάννης Λαγός παραμένει ευρωβουλευτής ακόμη και αν φυλακιστεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι επισήμανε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος

Άρση της ασυλίας του Γιάννη Λαγού θα γίνει αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη. Αυτό τόνισε ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Κώστας Χρυσόγονος, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV.

Μιλώντας για τις εξελίξεις στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο καθηγητής τόνισε σύμφωνα με το ethnos.gr πως ο Γιάννης Λαγός, ακόμη και στην περίπτωση που φυλακιστεί, μπορεί να παραμείνει ευρωβουλευτής και να απολαμβάνει όλα τα προνόμια που συνεπάγεται η θέση αυτή, θα μισθοδοτείται δηλαδή κανονικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής συμπλήρωσε πως «θα γίνει άρση ασυλίας αλλά για την έκπτωση από το αξίωμα θα πρέπει να υπάρξει αμετάκλητη καταδίκη». Ο κ. Χρυσόγονος διευκρίνισε πως, ακόμη και αν ο καταδικασθείς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής, Γιάννης Λαγός, συλληφθεί και φυλακιστεί, θα εξακολουθεί να έχει θεωρητικά το αξίωμά του στην Ευρωβουλή, καθώς στην πράξη δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Γ. Λαγός: Θα είμαι πίσω οικειοθελώς εφόσον ζητηθεί

Ο Γιάννης Λαγός ισχυρίστηκε ότι θα προσφύγει με όλες τις δυνατότητες που του δίνει η Ευρωβουλή, αλλά παράλληλα πως θα επιστρέψει και οικειοθελώς στην Ελλάδα αν ζητηθεί η κράτησή του. «Ακούγονται κάτι φήμες ότι δεν θα γυρίσω στην Ελλάδα και ότι θα προσπαθήσω να εξαφανιστώ. Δεν ήμουν ποτέ φυγόπονος, δεν έφυγα ποτέ από εκεί που με καλούσε το καθήκον» δήλωσε ο Γιάννης Λαγός και συμπλήρωσε: «Θα είμαι πίσω οικειοθελώς εφόσον ζητηθεί η κράτησή μου. Δεν κάνω πίσω με τίποτα».

(φωτογραφία Intime)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News