Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας

Ελλάδα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Απόρριψη των ελαφρυντικών ζήτησε η εισαγγελέας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχεδόν για το σύνολο των κατηγορουμένων

Το δικαστήριο ξεκίνησε τη συνεδρίαση του για την δίκη της Χρυσής Αυγής στις 12:30 σήμερα με την πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου επί των ελαφρυντικών.

Στο δικαστήριο είναι παρόντες 9 κατηγορούμενοι.

Η Εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου ξεκίνησε την αγόρευσή της για τα ελαφρυντικά, ζητώντας να απορρριφθούν για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταδικασθέντων για διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.

Η εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά μόνο για τους Μπούκουρα, Κουκούτση και Αλεξόπουλο.

Θα ήταν αντιφατικό να έχουν καταδικασθεί για διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και ταυτόχρονα να τους αναγνωρισθούν ελαφρυντικά, ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Ένταση στο δικαστήριο από την υπεράσπιση όταν η εισαγγελέας ζήτησε να γίνει δεκτό μόνο ένα ελαφρυντικό για τρεις πρώην βουλευτές

Ένταση επικράτησε στο δικαστήριο μετά την πρόταση της εισαγγελέως έδρας που ζήτησε την απόρριψη όλων των αιτημάτων για ελαφρυντικά εξαιρώντας μόνο τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Κουκούτση, Στάθη Μπούκουρα και Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο, οι οποίοι είχα, αιτηθεί συγκεκριμένη ελαφρυντική περίσταση με βάση τον παλιό Ποινικό Κώδικα.

Οι υπόλοιπο συνήγοροι υπεράσπισης φώναζαν στο δικαστήριο το οποίο διέκοψε προκειμένου και αυτοί να υποβάλουν αντίστοιχο αίτημα.

«Δεν ζητάω συλλήβδην την απόρριψη των ελαφρυντικών γιατί είναι αντιφατικό να τους έχετε κρίνει ενόχους για σοβαρά αδικήματα και εγκλήματα που πλήττουν το δημοκρατικό πολίτευμα κι εγώ να προτείνω ελαφρυντικά» είπε η εισαγγελέας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News