Ελλάδα

Σχολεία: Εκτόνωση των καταλήψεων - Περιορίστηκαν κατά 77% λέει το υπ. Παιδείας

Εκτονώνεται, σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, το κίνημα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας.

Σήμερα, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θα έχει συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ ενώ την Παρασκευή προγραμματίζεται διαμαρτυρία μαθητών έξω από το κτίριο του υπουργείου Παιδείας.

Εκτονώνεται, σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, το κίνημα των καταλήψεων στα σχολεία της χώρας. Με τον αριθμό τους να έχει περιοριστεί κατά 77% σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Συγκεκριμένα την Τετάρτη υπό κατάληψη ήταν λιγότερα από 200 σχολεία, ενώ κρίνεται έως το τέλος της εβδομάδας οι καταλήψεις θα έχουν εκλείψει.

Ο  υφ. Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σημείωσε πως, μετά από τρεις εβδομάδες καταλήψεων, οι μαθητές που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό είναι το 0,016% του συνόλου και το αντίστοιχο των εκπαιδευτικών στο 0,033%. Παράλληλα το υπουργείο Παιδείας ανέφερε, ότι «δεν υπάρχει καμία τάση μεταφοράς του ιού από έναν μαθητή σε άλλον και δεν υπάρχει καμία ένδειξη διασποράς του ιού σε κανένα σχολείο». «Τα μέτρα στα σχολεία ακολουθούνται με υποδειγματικό τρόπο, με τα ελάχιστα κρούσματα να αντικατοπτρίζουν τη διασπορά στην κοινότητα, χωρίς να αποτελούν πηγή διασποράς».

 Τα ζητήματα που αναμένεται να θέσει η Ομοσπονδία στο υπ. Παιδείας αφορά στις συνθήκες λειτουργίας των σχολείων λόγω της πανδημίας και θέματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, η τροπολογία για την τηλεκπαίδευση και τις απουσίες μαθητών λόγω καταλήψεων, οι εκλογές για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι διορισμοί της Γενικής Εκπαίδευσης, οι 9μηνες άδειες ανατροφής σε νεοδιόριστους και η τράπεζα θεμάτων στην Α’ Λυκείου.

iefimerida

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια