Ελλάδα

Ιστορική απόφαση: Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή

Η ετυμηγορία που περίμενε ο ελληνικός λαός

Ιστορική χαρακτηρίζεται η απόφαση να κριθεί η Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση. 

Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης κρίθηκαν σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, Ηλίας Παναγιώταρος, Ηλίας Κασιδιάρης, Γιάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής. Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές, καθώς και οι δύο πυρηνάρχες Γιώργος Πατέλης και Αναστάσιος Πανταζής κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Χειροκροτήματα και αντιφασιστικά συνθήματα κυριάρχησαν έξω από το Εφετείο Αθηνών με τον κόσμο να φωνάζει: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί».

Για την υπόθεση του ΠΑΜΕ, ένοχοι κρίθηκαν όλοι κατά μετατροπή της απόπειρας ανθρωποκτονίας, επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα). Για την υπόθεση των αλιεργατών ένοχοι όλοι όπως εισάγονται, δηλαδή για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σωκράτης Βαρδάκης: «Μία μέρα ορόσημο για τη Δημοκρατία, την Δικαιοσύνη, τον Ελληνικό Λαό»

Η φωνή του Ελληνικού Λαού πέρασε τα όρια της χώρας. Ενώνεται με τις φωνές τωνπολιτών όλου του κόσμου που ζητούν Δημοκρατία και Δικαιοσύνη. Το κίνημα «δεν είναι αθώοι» εξέφρασε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς ανθρώπους.

Πρώτη φορά μετά τις δίκες της Νυρεμβέργης δικάστηκε ένα ναζιστικό μόρφωμα και τόσα στελέχη του.Η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης είναι ταυτισμένη με την ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού:

«Ένοχοι για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αλλά και ένταξη σε αυτήν κρίθηκαν πριν από λίγο από το Δικαστήριο ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Χρήστος Παππάς,  ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Παύλος Γερμενής και όλοι οι πρώην βουλευτές.

Και τα 17 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκαν ένοχοι για εγκληματική οργάνωση.»

Οι 7 μάλιστα, για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και 11 για ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.Είναι μια σημαντική μέρα – ορόσημο για τη Δημοκρατία, για τη Δικαιοσύνη!

Μία ιστορική απόφαση του δικαστηρίου.Το μήνυμα είναι σαφές: Ούτε εδώ, ούτε πουθενά δε χωρά ο ναζισμός, ο φασισμός, το τυφλό μίσος, ο ρατσισμός.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας μπαίνει η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Νίκησε η Δικαιοσύνη

Νίκησε η Δημοκρατία

Νίκησε η Λαϊκή Ετυμηγορία.

Συνεχίζουμε τον Αγώνα για Ισχυρή Δημοκρατία, για μία κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, μία κοινωνία απέναντι στο μίσος, το ρατσισμό, την ξενοφοβία, τον φασισμό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια