Ελλάδα

Γκίκας Μαγιορκίνης: «Είμαστε στο δεύτερο κύμα, αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας»

«Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και με την έλευση του χειμώνα αναμένεται σημαντική αύξηση της μεταδοτικότητας», ανέφερε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης

Τα νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο επίκουρος καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, τα οποία είναι 399.

Ο κ. Μαγιορκίνης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τόνισε ότι μπήκαμε στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού, ενώ ξεκαθάρισε ότι με την έλευση του χειμώνα αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας, σημειώνοντας πως η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας.

«Το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου η Ελλάδα μπήκε στο δεύτερο κύμα της πανδημίας covid-19 και βρίσκεται σε σχετικά ήπια επιδημική κατάσταση  σε σύγκριση με τις υπόλοιπες  ευρωπαϊκές χώρες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μαγιορκίνης. 

«Τον τελευταίο μήνα οι νέες διαγνώσεις κυμαίνονται μεταξύ 200 με 400 τις περισσότερες ημέρες με ήπιες αυξητικές τάσεις», είπε. Πρόσθεσε ότι ο κρίσιμος αριθμός των διασωληνωμένων ξεπερνάει τους 80 αυξάνοντας σταδιακά την πίεση στο σύστημα υγείας. «Το μεγάλο βάρος του επιδημικού φορτίου παραμένει στην Αττική με περισσότερες από 50% των νέων εγχώριων διαγνώσεων σε καθημερινή βάση».

Όπως χαρακτηριστικά είπε «έχει επέλθει κόπωση από την παρατεταμένη επιβολή των μέτρων, αλλά η μάσκα και η απόσταση είναι τα όπλα μας», ενώ τόνισε ότι «για τους μήνες που έρχονται απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια και προσήλωση από όλους μας.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επανέλαβε για άλλη μία φορά την ανάγκη πιστής τήρησης των μέτρων, ώστε να ξεπεραστεί ο κίνδυνος στη χώρα μας, κάνοντας έναν απολογισμό της κατάσταση σε ό,τι αφορά την πανδημία, ενώ ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας από τον κορωνοϊό, ο οποίος περιλαμβάνει τέσσερα επίπεδα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια