Μάγδα Φύσσα: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

Ελλάδα
Μάγδα Φύσσα: Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο θα μάθουμε όλοι αν η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει με την άποψη χιλιάδων Ελλήνων που τονίζουν ότι «Δεν είναι αθώοι - Οι Ναζί στη φυλακή»

Η μεγαλύτερη σε διάρκεια δίκη της ελληνικής ιστορίας (5,5 χρόνια) έφτασε στο τέλος της. Την Τετάρτη, στις 7 Οκτωβρίου, η πρόεδρος του τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Μαρία Λεπενιώτου θα αρχίσει να εκφωνεί την ετυμηγορία του δικαστηρίου στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

*Γράφει ο Στέλιος Ζερβός

Αύριο θα μάθουμε όλοι αν η απόφαση του δικαστηρίου συμπίπτει με την άποψη χιλιάδων Ελλήνων που τονίζουν ότι «Δεν είναι αθώοι - Οι Ναζί στη φυλακή».

Ή θα επικρατήσει η απαράδεκτη και ντροπιαστική πρόταση της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου που εισηγήθηκε την αθώωση όλων των κατηγορουμένων, με εξαίρεση τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά, για τον οποίον υποστηρίζει πως έδρασε μόνος του και χωρίς καμία συνεννόηση με οποιονδήποτε από τη Χρυσή Αυγή.

Αύριο θα είναι για την Ελλάδα και την ελληνική δικαιοσύνη μια ιστορική μέρα .

Αύριο θα ξέρουμε αν οι 68 κατηγορούμενοι στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής θα έχουν ευθύνες για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών και των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, αύριο θα μάθουμε αν είναι εγκληματική οργάνωση ή όχι .

Αύριο Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η Μάγδα Φύσσα στις 11 το πρωί θα ακούσει την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Αύριο χιλιάδες Έλληνες , θα περιμένουμε να χειροκροτήσουμε την καταδίκη και να δουν την τελική πτώση.

Αύριο η Μάγδα Φύσσα θα περιμένει δικαίωση.

Η Μάγδα. Η «μάνα». Για 5,5 χρόνια ήταν κάθε μέρα εκεί , παρούσα .

Κοιτάζοντας τους δολοφόνους του Παύλου της , ίσια στα μάτια.

Αν αυτή η δίκη είχε πρόσωπο, θα ήταν το πρόσωπο της Μάγδας.

Μια γυναίκα γεμάτη αξιοπρέπεια, σθένος και δύναμη, ανθρωπισμό, θυμό, και απαίτηση για δικαιοσύνη .

Αυτή η γυναίκα με … « την ορφανή αγκαλιά» , με τα μετέωρα χέρια που δεν θα σφίξουν πότε ξανά το παλικάρι της .

Περιμένει χρόνια, βουβή , ακούραστη .

Η Μάγδα Φύσσα έπρεπε να κηδέψει το παιδί της, με μαχαιριές στην καρδιά και στον πνεύμονα για να ξεκινήσει μετά από δύο χρόνια η ποινική έρευνα και η δίκη των Φασιστών.

Έχουν περάσει επτά χρόνια από το βράδυ που ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός στη γειτονιά του στο Κερατσίνι, από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Γιώργου Ρουπακιά, μια δολοφονία που έγινε σε κοινή θέα , μετά την επίθεση των τάγματα της Χρυσής Αυγής.

Η Μάγδα Φύσσα είναι εκεί στις δικαστικές αίθουσες από τις 20 Απριλίου του 2015. Έχει λυγίσει, έχει καταρρεύσει έχει σταθεί όρθια. Η Μάγδα Φύσσα έχει αντέξει τα πάντα. Και της οφείλουμε τα πάντα και πάνω απ όλα σεβασμό.

Η Μάγδα Φύσσα, θα είναι πάντα απαρηγόρητη. Θα ζει με την απώλεια και το «μεγάλο θυμό».

Η Μάγδα Φύσσα περιμένει την Τετάρτη το πρωί την απόφαση που έχει ήδη πάρει η κοινωνία: ότι η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική -εγκληματική οργάνωση.

Ότι το αίμα του Παύλου Φύσσα ήταν το τελευταίο αίμα .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News