Πυκνή ομίχλη κάλυψε το πρωί την Αθήνα - Πού οφείλεται το φαινόμενο

Ελλάδα
Πυκνή ομίχλη κάλυψε το πρωί την Αθήνα - Πού οφείλεται το φαινόμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες έως την Τετάρτη

Πυκνή ομίχλη κάλυψε το πρωί της Δευτέρας την πόλη της Αθήνας, καθώς η υγρασία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, σε ολόκληρη τη χώρα.

Βίντεο από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη, κατέγραψαν εντυπωσιακές εικόνες από το «πέπλο» που κάλυψε την πρωτεύουσα.

Ακολουθεί το βίντεο που δείχνει την  πυκνή ομίχλη που κάλυψε τμήματα της πόλης της Αθήνας τις πρώτες πρωινές ώρες Δευτέρας 5 Οκτωβρίου, όπως καταγράφηκαν από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

Ιδιαίτερα υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Σε ιδιαίτερα υψηλά για την εποχή επίπεδα αναμένεται να διατηρηθούν οι θερμοκρασίες έως και την Τετάρτη 07/10/2020 σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κυριακή 04/10 οι μέγιστες θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη χώρα ήταν έως και 10,7 βαθμούς υψηλότερες σε σχέση με τις μέσες μέγιστες θερμοκρασίες του Οκτωβρίου για την περίοδο 2010-2019.

Στο χάρτη του Εθνικού Δικτύου για την Κλιματική Αλλαγή που ακολουθεί παρουσιάζεται η απόκλιση της μέγιστης θερμοκρασίας την Κυριακή 04/10 σε 50 επιλεγμένους σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr.

 Στο χάρτη που ακολουθεί φαίνεται η γεωγραφική κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Δευτέρας καθώς και οι τιμές της σε επιλεγμένες πόλεις.

Παράλληλα σε υψηλά επίπεδα διατηρείται σε ολόκληρη τη χώρα η σχετική υγρασία ευνοώντας το σχηματισμό ομιχλών. Χαρακτηριστικές είναι η εικόνες της πόλης των Αθηνών στις 9 το πρωί της Δευτέρας από τις μετεωρολογικές κάμερες που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στην Πεντέλη.

 

Η πρόγνωση για την Κρήτη και όλη την Ελλάδα ΕΔΩ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News