Ελλάδα

Παιδιά και κορωνοϊός: Πότε πρέπει να κάνουν τεστ;

Τα συμπτώματα που κρούουν το «καμπανάκι»

Ποια είναι τα συμπτώματα - «κλειδιά» που επιβάλλουν στους γονείς να πραγματοποιήσουν τεστ κορωνοϊού στα παιδιά τους, σύμφωνα με τον καθηγητή πνευμονολογίας Στέλιο Λουκίδη και τον παιδίατρο Σπύρο Μαζάνη;

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης και ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης αναλύουν στο Τώρα ό,τι συμβαίνει με ποια συμπτώματα πρέπει να κάνουν το τεστ κορωνοϊού τα παιδιά αλλά και ποια παιδάκια πρέπει να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης.

O κ. Μαζάνης ανέφερε ότι οι γονείς πρέπει να επικοινωνούν με τον παιδίατρο και θα κρίνει αν πρέπει να κάνει το τεστ. «Τα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας μπορεί να είναι Covid, ενώ τα συμπτώματα ωτίτιδας όχι. Η ομοσπονδία παιδίατρων προτείνει το τεστ να γίνεται δωρεάν. Να συνταγογραφείται. Για να ξαναγυρίσει το παιδί στο σχολείο ζητάνε βεβαίωση από παιδίατρο ότι δεν είχε κορωνοϊό.  Οι οδηγίες του ΕΟΔΥ λένε ότι χρειάζεται η βεβαίωση αυτή άρα πρέπει να κάνει το τεστ, αλλιώς πώς θα το δώσει ο παιδίατρος; Για αυτό λέμε να συνταγογραφείται» υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο ποια παιδιά θα έπρεπε να κάνουν το εμβόλιο γρίπης τόνισε ότι πρέπει «να το κάνουν όλοι άνω των 6 μηνών, αλλά και έγκυες και θηλάζουσες»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Στέλιος Λουκίδης σημείωσε ότι είναι μια περίοδος που τα πράγματα δεν είναι θετικά. «Φαίνεται ότι υπάρχει μια χαλάρωση γενικότερα, ο κόσμος δεν ακολουθεί οδηγίες όπως πρέπει. Όταν θα εμφανιστεί η γρίπη θα έχουμε περίοδο αλληλοεπικάλυψης.  Αυξήθηκαν τα τεστ αυτή την εποχή κι ίσως είναι ένας λόγος που αυξήθηκαν και τα κρούσματα», είπε.

Πηγή: ethnos.gr

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια