Με παρέμβαση Μητσοτάκη δεν διορίζεται στη Βουλή η Ζαρούλια

Ελλάδα
Με παρέμβαση Μητσοτάκη δεν διορίζεται στη Βουλή η Ζαρούλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ελένη Ζαρούλια, σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου, δεν διορίζεται τελικά στη Βουλή μετά την παρέμβαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός φέρεται να ενοχλήθηκε όταν έμαθε την είδηση. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε παρέμβαση του κ. Μητσοτάκη ώστε να βρεθεί τρόπος να μην υλοποιηθεί η απόφαση διορισμού της Ελένης Ζαρούλια στη Βουλή.

Κατόπιν αυτών, σύμφωνα με το iefimerida.gr λίγη ώρα αργότερα ο κ. Τασούλας δήλωνε ότι μετά την απόφαση για τη Χρυσή Αυγή από το δικαστήριο (την ερχόμενη Τετάρτη) θα δρομολογηθεί η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ο οποίος, μεταξύ άλλων, επιτρέπει σε πρώην κοινοβουλευτικά κόμματα να διορίζουν μετακλητούς και μέχρι τότε δεν πρόκειται να επικυρωθεί η πρόσληψη Ζαρούλια, ούτε να αναλάβει καθήκοντα μετακλητού στη Βουλή.

«Μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εντωμεταξύ (η Ελ. Ζαρούλια) δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων». Αυτό τονίζει σε γραπτή δήλωση του ο πρόεδρος της Βουλής Κ. Τασούλας αναφερόμενος στον διορισμό της τέως βουλευτού, ως μετακλητής υπαλλήλου, στον πρώην πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Χρυσής Αυγής.

Όπως αναφέρει ο κ. Τασούλας, «Βάσει του Κανονισμού της Βουλής, πρώην Πρόεδροι Κοινοβουλευτικών Ομάδων δικαιούνται έναν μετακλητό υπάλληλο της επιλογής τους. Το δικαίωμα αυτό έληγε με το πέρας της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Με τροποποίηση του Κανονισμού της Βουλής της 26ης/2/2019, το δικαίωμα αυτό παρετάθη και κατά την τρέχουσα βουλευτική περίοδο».

Είναι αυτονόητο, υπογραμμίζει ο κ. Τασούλας, «ότι μετά την δικαστική απόφαση της 7ης Οκτωβρίου θα δρομολογηθούν άμεσα οι ενδεδειγμένες τροποποιήσεις στον Κανονισμό της Βουλής. Εντωμεταξύ δεν πρόκειται να αναλάβει υπηρεσία και να εκδοθεί πράξη ανάληψης καθηκόντων».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News