Σε λειτουργία η γραμμή 10306 για ψυχολογική υποστήριξη για τον Covid 19

Ελλάδα
Σε λειτουργία η γραμμή 10306 για ψυχολογική υποστήριξη για τον Covid 19

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι πολίτες μπορούν να καλούν το 10306 όλο το εικοσιτετράωρο»

Την ενεργοποίηση της τηλεφωνικής γραμμής 10306, μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να έχουν ψυχολογική υποστήριξη για τον κορωνοϊό, ανακοίνωσε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτών για την εξέλιξη της νόσου Covid 19.

Όπως υπογράμμισε η κυρία Ράπτη, «οι πολίτες μπορούν να καλούν το 10306 όλο το εικοσιτετράωρο. Οι ψυχολόγοι στη γραμμή θα φτάσουν τους 70».

Σημείωσε ότι η γραμμή 10306 λειτουργεί ως ένας δωρεάν δίαυλος επικοινωνίας που ενημερώνει ανώνυμα και εμπιστευτικά τους πολίτες που αναζητούν ψυχολογική, κοινωνική και συμβουλευτική υποστήριξη περιλαμβανομένων και των ψυχικών συνεπειών του Κορωνοϊού.

Η νέα γραμμή στελεχώνεται από καταρτισμένους και έμπειρους επαγγελματίες ψυχικής υγείας, οι οποίοι στηρίζουν και ενδυναμώνουν όλους τους πολίτες που έχουν ανάγκη. Μέχρι σήμερα κάλεσαν τον αριθμό της γραμμής περισσότεροι από 85.000 συμπολίτες μας.

Οι πολίτες μπορούν να καλέσουν το 10306 για:

  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 50 ψυχολόγους σε 4 βάρδιες οι οποίες βάσει των αναγκών θα αυξηθούν, φτάνοντας κατά μέσο όρο τους 70 ψυχολόγους ημερησίως.
  • Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και εφήβων καθημερινά όλο το εικοσιτετράωρο. Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 20 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς του Χαμόγελου του Παιδιού με εκτροπή στο νούμερο του τηλεφωνικού κέντρου του στο 1056.
  • Παροχή στήριξης σε κοινωνικά θέματα καθημερινά από τις 09.00 έως τις 21.00 . Η υπηρεσία αυτή εξυπηρετείται κατά μέσο όρο από 20 κοινωνικούς λειτουργούς σε 2 βάρδιες με την υπηρεσία να μην δέχεται τηλέφωνα την νύχτα γιατί τα ερωτήματα συνδέονται κυρίως με τις υπηρεσίες πρόνοιας.
  • Σημειώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα ψυχοκοινωνικής υποστήριξης σε ανθρώπους με προβλήματα ακοής, μέσω skype στο «10306 psychosocial support», με λειτουργία chatroom, ενώ η γραμμή έχει σχεδόν μηδενική αναμονή και μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει παράπονα.

Πηγή: Cnn.gr

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News