Αττική: Παράταση στα μέτρα έως το τέλος του μήνα

Ελλάδα
Αττική: Παράταση στα μέτρα έως το τέλος του μήνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι λοιμώξεις ξεπερνούν τις 300 σε καθημερινή βάση

Παράταση στα μέτρα στην Αττική έως το τέλος του μήνα σε ό,τι αφορά στη συνεστίαση, στις συγκεντρώσεις και τους άλλους περιορισμούς.Τη σχετική ανακοίνωση αναμένεται να κάνει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Η απόφαση ελήφθη επειδή ακριβώς τα κρούσματα στην Αττική εξακολουθούν να προκαλούν φόβους δεδομένου ότι πλέον οι νέες λοιμώξεις ξεπερνούν τις 300 σε καθημερινή βάση.

Οι φόβοι των ειδικών

Πάντως οι φόβοι των ειδικών δεν εστιάζονται μόνο στα εκατοντάδες νέα κρούσματα που καταγράφονται καθημερινά στη χώρα, αλλά και οι διασωληνώσεις. Είναι ενδεικτικό ότι μόνο χθες βρέθηκαν 411 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα ενώ τα 272 κρούσματα ήταν στην Περιφέρεια Αττικής.

Σε ό,τι αφορά στις διασωληνώσεις, αυτές φαίνεται αυξάνονται σε καθημερινή βάση και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία πλέον αγγίζουν τις 89.

Αυτός είναι και ο βασικός προβληματισμός των ειδικών του υπουργείου Υγείας αλλά και των αρχών σχετικά με το τι θα γίνει το επόμενο διάστημα που θα χαλάσει και ο καιρός και θα υπάρχει και συννοσηρότητα με τη γρίπη.

Μέχρι στιγμής πάντως οι ειδικοί της επιτροπής σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, δεν έχουν λάβει κάποια νέα απόφαση ούτε σχετικά με τις μάσκες παντού και στους εξωτερικούς χώρους αλλά ούτε και με τον περιορισμό του ωραρίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Αυτές είναι αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση εάν το κρίνει σκόπιμο, αφού οι σχετικές προτάσεις υπάρχουν στο τραπέζι εδώ και μήνες από τους επιστήμονες για την περίπτωση που η επιδημία ξεφύγει πλήρως στη χώρα μας.

(φωτογραφία αρχείου)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News