Ελλάδα

Καταλήψεις και σήμερα σε σχολεία, μια μέρα μετά τις ανακοινώσεις Κεραμέως

Αναβρασμός και σήμερα στις σχολικές κοινότητες

Σε κλοιό καταλήψεων και σήμερα Γυμνάσια και Λύκεια της Κρήτης,  ένα 24ώρο μετά τις ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας Ν.Κεραμέως αναφορικά με το πώς θα γίνεται το μάθημα σε σχολεία που τελούν υπό κατάληψη και το νέο καθεστώς που θα επικρατήσει στα συγκεκριμένα σχολεία.

Ηράκλειο

Συνολικά 11 γυμνάσια και λύκεια δεν λειτούργησαν σήμερα στο νομό Ηρακλείου:

Λύκεια

10ο  ΓΕΛ, 1ο ΓΕΛ, ΓΕΛ Μελεσσών, 5ο ΓΕΛ, 11ο ΓΕΛ, 6ο ΓΕΛ, Ειδικό Λύκειο (λόγω κτιριακού προβλήματος)

Γυμνάσια

1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου , Γυμνάσιο Μελεσσών, 5ο Γυμνάσιο, Γυμνάσιο  Μαλλίων.

Ρέθυμνο 

Στο Ρέθυμνο 4 είναι τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη:

1o  Γυμνάσιο Ρεθύμνου, 2ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου Γυμνάσιο και λύκειο Ανωγείων

Χανιά

Στα Χανιά σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, τα σχολεία που τελούσαν υπό κατάληψη σήμερα Παρασκευή, έφθασαν τα 7 μεταξύτων οποίων ΓΕΛ της πόλης των Χανίων και κάποια ΕΠΑΛ.

Να ανοίξουν τα σχολεία ζητά η ΚΕΔΕ

Την αντίθεση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), στις καταλήψεις των σχολείων εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης και δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου, τονίζοντας ότι «είναι ζήτημα Δημοκρατίας και λογικής να ανοίξουν όλα τα σχολεία».

«Μας βρίσκει αντίθετους γιατί κανέναν δεν ωφελεί το κλειστό δημόσιο σχολείο. Τα κλειστά σχολεία εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση κι αναπαραγάγουν ανισότητες σε βάρος των παιδιών που είναι λιγότερο ευνοημένα, μορφωτικά και οικονομικά. Στερούν ευκαιρίες και μεγαλώνουν το μορφωτικό χάσμα», ανέφερε, σε δήλωσή του, ο κ. Παπαστεργίου.

Σύμφωνα και με το ΑΠΕ ο  πρόεδρος της ΚΕΔΕ σημείωσε ότι «οι δήμοι, σε όλη τη χώρα, δώσαμε "αγώνα δρόμου" ώστε να καταφέρουμε από την πλευρά μας να είναι όλα έτοιμα, προκειμένου να ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία μας, σε συνθήκες ασφάλειας για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας». «Αναγνωρίζουμε ότι υπάρχουν, πράγματι, προβλήματα. Η Αυτοδιοίκηση τα γνωρίζει από "πρώτο χέρι", αφού είμαστε εμείς που δίνουμε καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα για να διασφαλίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε στα παιδιά των τοπικών μας κοινωνιών τη δυνατότητα να έχουν πρόσβαση στη γνώση σε σύγχρονες κι ασφαλείς υποδομές», πρόσθεσε.

«Τα προβλήματα αυτά δεν δημιουργήθηκαν σήμερα, ούτε μπορούν να λυθούν μέσα σε λίγες μέρες. Και σίγουρα δεν θα επιλυθούν με τις καταλήψεις, ούτε μπορούν οι καταλήψεις να αποτελούν ευκαιρία μικροκομματικής αντιπαράθεσης κι εκμετάλλευσης, σε βάρος των παιδιών και της γνώσης», κατέληξε ο κ. Παπαστεργίου.

Φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια