Νέος συναγερμός στη Θήβα: Με κορωνοϊό προμηθευτής καταστημάτων εστίασης

Ελλάδα
Νέος συναγερμός στη Θήβα: Με κορωνοϊό προμηθευτής καταστημάτων εστίασης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεκάδες άτομα, από τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι των Θηβών και Λουκίσσια του δήμου Χαλκίδας, είχαν παραβρεθεί την περασμένη Κυριακή στην κηδεία όπου ήταν και η 63χρονη

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές της χώρας για συγκεκριμένα χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας, λόγω κρούσματος κορωνοϊού που αφορά μια 63χρονη γυναίκα, την ίδια στιγμή που σήμερα έγινε γνωστό ότι προμηθευτής καταστημάτων εστίασης στην περιοχή της Βοιωτίας διαγνώσθηκε και εκείνος με κορωνοϊό.

Η 63χρονη που διαγνώστηκε ότι είναι θετική στον κορωνοϊό έδωσε το «παρών» σε κηδεία συγγενικού της προσώπου στο χωριό Μουρίκι. Όπως ανέφερε στο Mega ο πρόεδρος της κοινότητας Μουρικίου, Τάκης Πέτρου, η κηδεία έγινε την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου και πήγαν συγγενείς από διάφορα χωριά, «ενδεχομένως ακόμη και πάνω από 200 άτομα. Δεν τηρήθηκε κανένα μέτρο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, δεκάδες άτομα, που προέρχονταν από τα χωριά Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο, Λουτούφι των Θηβών και Λουκίσσια του δήμου Χαλκίδας, είχαν παραβρεθεί την περασμένη Κυριακή στην κηδεία.

Αγνωστη η διασπορά του κορωνοϊού

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 63χρονη ήταν στενή συγγενής του θανόντος και φέρεται να είχε πυρετό την ημέρα της κηδείας. Όπως συμπλήρωσε ο κ. Πέτρου, «χθες ειδοποιηθήκαμε από την αντιπεριφερειάρχη που ήρθε με κλιμάκιο, ότι υπήρξαν κρούσματα κορωνοϊού και πως ήταν μάλιστα συγγενείς του θανόντα. Δεν γνωρίζουμε ακριβώς πόσα άτομα είναι θετικά».

«Μην πηγαίνετε στις δουλειές σας» -Η αυστηρή σύσταση στους κατοίκους των χωριών σε Θήβα και Χαλκίδα που μπήκαν σε lockdown

Όπως σημείωσε ο ίδιος μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό αναμένεται να διενεργηθούν τεστ από τον ΕΟΔΥ σε τρία χωριά (Μουρίκι, Υπατον και Λουτούφι). Στο πλαίσιο αυτό χθες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε ότι θα γίνουν 1.200 ιχνηλατήσεις για να διαμορφωθεί μια πλήρη εικόνα για την διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα.

Θετικές στον κορωνοϊό άλλες δύο στενές επαφές της 63χρονης

Ωστόσο, η ανησυχία για την διασπορά μεγαλώνει συνεχώς καθώς σύμφωνα με το tvstar.gr θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε και ο 70χρονος σύζυγος της 63χρονης, όσο και η 60χρονη ξαδέλφη της.

Θετικός στον κορωνοϊό προμηθευτής καταστημάτων εστίασης

Παράλληλα, άλλα δύο κρούσματα επιβεβαιώθηκαν στη Θήβα σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας. Αυτά αφορούν έναν οδηγό προμηθευτικής εταιρείας που συνεργάζεται με επιχειρήσεις εστίασης καθώς και τη σύζυγό του. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί συναγερμό στις υγειονομικές Αρχές, καθώς ο άνδρας ερχόταν καθημερινά σε επαφή με ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Lockdown σε χωριά της Θήβας και της Χαλκίδας

Μετά το τεστ της 63χρονης που βγήκε θετικό, η Πολιτική Προστασία εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως προχωρά σε τοπικά lockdown «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Η Πολιτική Προστασία έκανε «ΙΣΧΥΡΗ ΣΥΣΤΑΣΗ στους κατοίκους των κάτωθι οικισμών του Δήμου Θηβαίων Βοιωτίας και του Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας:

Μουρίκι, Πλατανάκια, Ύπατο και Λουτούφι του Δήμου Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας και

 Λουκίσσια του Δήμου Χαλκιδέων της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας,

για πιστή τήρηση των κάτωθι μέτρων αυτοπροστασίας:

Παραμονή εντός των οικιών και αποφυγή κάθε περιττής μετακίνησης.

Χρήση μάσκας σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς.

Μη προσέλευση των μαθητών σε οποιαδήποτε σχολική μονάδα όλων των βαθμίδων και

Μη μετακίνηση των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα από τους οικισμούς αυτούς προς την εργασία τους, για την αποφυγή κινδύνου διασποράς και την προστασία των λοιπών εργαζομένων».

Κατόπιν συνεννόησης με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, έγινε ισχυρή σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

iefimerida.gr

Φωτογραφία:  INTIME

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News