Κορωνοϊός: «Οργή» Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά» - Hλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από γηροκομείο στο νοσοκομείο

Ελλάδα
Κορωνοϊός: «Οργή» Τσιόδρα: «Η Αθήνα δεν πάει καλά» - Hλικιωμένοι μεταφέρθηκαν από γηροκομείο στο νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η νέα εστία μόλυνσης σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα προκάλεσε την οργή του κ. Τσιόδρα

Η νέα εστία μόλυνσης σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα προκάλεσε την οργή του κ. Τσιόδρα

Συναγερμός έχει σημάνει από χθες σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διενεργήθηκαν τεστ κοροναϊού εντοπίστηκαν δεκάδες θετικά κρούσματα σύνολο 70 τεστ.

Σύμφωνα με πληροφορίες καταγράφηκαν πάνω από 30 κρούσματα και συγκεκριμένα 32. Το γηροκομείο αποκλείστηκε άμεσα και έσπευσαν εκεί, τόσο ο Σωτήρης Τσιόδρας, όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σήμερα από νωρίς το πρωί πραγματοποιήθηκε η μεταφορά των θετικών κρουσμάτων από το γηροκομείο στον Άγιο Παντελεήμονα.

Στο σημείο έφθασε το πρωί ασθενοφόρο για τη μεταφορά των 21 ηλικιωμένων στα νοσοκομείων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας. Στη δομή θα γίνει απολύμανση, ενώ να σημειωθεί ότι στο πρώτο τεστ που είχε γίνει, είχαν βγει όλοι αρνητικοί. Τα θετικά κρούσματα προέρχονται από δεύτερο τεστ που έγινε στο γηροκομείο και όπως φαίνεται η αρχή έγινε από εργαζόμενο της δομής.

Συνεργεία του δήμου Αθηναίων, από το πρωί, πλένουν και απολυμαίνουν το οικοδομικό τετράγωνο στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα όπου βρίσκεται η δομή φροντίδας ηλικιωμένων με τα δεκάδες κρούσματα κορωνοιού.

Ο δήμος Αθηναίων, και στην περίπτωση αυτή, εφαρμόζει τα σχετικά πρωτόκολλα.

Η «οργή» Τσίόδρα για τα κρούσματα στο γηροκομείο

Η νέα εστία μόλυνσης σε γηροκομείο στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στον Άγιο Παντελεήμονα προκάλεσε την οργή του κ. Τσιόδρα. Όπως είπε ο καθηγητής, η διασπορά του ιού σε αυτούς τους χώρους γίνεται συνήθως από το προσωπικό μιας και δεν υπάρχει επισκεπτήριο.

Ο απολογισμός από την επέλαση του κορωνοϊού στην κλινική Ταξιάρχαι στην Αττική τον περασμένο Απρίλιο και τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Αγία Κυριακή» στη Θεσσαλονίκη ήταν βαρύς.

Χθες ο κορωνοϊός «εισέβαλε» σε μια ακόμη Μονάδα, στον Αγιο Παντελεήμονα Αττικής, όπου και εντοπίστηκαν τουλάχιστον 32 θετικοί άνθρωποι στον ιό, αυξάνοντας κατά πολύ την ανησυχία με δεδομένο ότι η θνητότητα στους ηλικιωμένους εξαιτίας της νόσου είναι ιδιαίτερα υψηλή.

Οι Αρχές πραγματοποιούν αγώνα δρόμου προκειμένου να μείνουν θωρακισμένες από επιδημία δομές φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων. Kλιμάκια του ΕΟΔΥ, όπως και της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν εκτεταμένους εργαστηριακούς ελέγχους.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά την απογευματινή ενημέρωση της περασμένης Τρίτης ο κ. Χαρδαλιάς, από τις 31 Αυγούστου έως τις 20 Σεπτεμβρίου έχουν πραγματοποιηθεί 101 έλεγχοι σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο κ. Τσιόδρας αμέσως μετά την επίσκεψη στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα χαρακτήρισε την κατάσταση ως εξαιρετικά σοβαρή και υπογράμμισε ότι και στο νέο συμβάν όπως και σε εκείνο που αφορούσε τη δομή στη Θεσσαλονίκη αποδίδεται σε εργαζόμενο.

«Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε,Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι…» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιόδρας.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

in.gr - ΑΠΕ

Φωτογραφία: INTIME

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News