Ανατροπή στο κρουαζιερόπλοιο: «Ψευδώς θετικά» τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού

Κρήτη
Ανατροπή στο κρουαζιερόπλοιο: «Ψευδώς θετικά» τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε νοσούν από κορωνοϊό τα μέλη του πληρώματος του «Μein Shiff»

Ανατροπή με τα αποτελέσματα των τεστ κορωνοϊού στο κρουαζιερόπλοιο, όπου 12 μέλη του πληρώματος είχαν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό.

Όπως επιβεβαίωσε, το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επρόκειτο για «ψευδώς θετικά» αποτελέσματα σε 12 μέλη του πληρώματος.

Εξάλλου, όπως έγραψε χτες το neakriti.gr, κατά τη διάρκεια του επανελέγχου των 12 ατόμων, 4 εξ αυτών διαγνώστηκαν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Σημειώνεται πως, από σήμερα, Τρίτη, το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά.

Γιατί βρέθηκαν θετικά, ενώ δεν ήταν;

Την εξήγησή του για τη σύγχυση που επικράτησε αναφορικά με τα τεστ κορωνοϊού στα μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου έδωσε ο καθηγητής και Μέλος Επιτροπής, Χαράλαμπος Γώγος, στην εκπομπή Live News.

«Δεν ξέρω τι είδους τεστ έγιναν. Άκουσα ότι ήταν οριακά θετικά και προφανώς κάποιο λάθος έχει γίνει» πρόσθεσε.

Για το πως μπορεί να βγήκαν θετικά αρχικά και τα 12 τεστ είπε ότι «στα μοριακά τεστ μπορεί να υπάρχει κάποια εξωγενής εστία από το εργαστήριο. Αν υπάρχει κάποιο κομμάτι ιού στο εργαστήριο μπορεί να περάσει στο σύστημα. Δεν δικαιολογούνται τόσα πολλά ψευδώς θετικά τεστ».

«Ήμουν σίγουρη για το πλήρωμα»

Όπως περιέγραψε στην εκπομπή Live News μητέρα μέλους του πληρώματος:

«Μου είπε ο γιος μου ότι έχουν κάνει τεστ σε αυτούς που ήταν και καλά θετικοί, και ήταν αρνητικοί τελικά. Αυτό μου έγραψε σε μήνυμα ο γιος μου», είπε η γυναίκα.

Όπως λέει η μητέρα του ναυτικού, αρχικά απόρησε αφού τα μέτρα είχαν τηρηθεί κατά γράμμα. Τα μέλη του πληρώματος είχαν κάνει τεστ, το οποίο είχε βγει αρνητικό.

«Το προσωπικό είχε κάνει τεστ πριν ανέβει στο πλοίο, και μετά δεν τους επέτρεπαν να κατέβουν. Ήμουν σίγουρη για το πλήρωμα. Ο γιος μου είχε κάνει δύο τεστ πριν ανέβει στο πλοίο και είχε κάτσει και καραντίνα δύο εβδομάδες», πρόσθεσε η ίδια.

Τα αρχικά γρήγορα τεστ βγήκαν από ιδιωτικό εργαστήριο στο Ηράκλειο.

Σήμερα, στο λιμάνι του Πειραιά, όπου βρίσκεται το κρουαζιερόπλοιο δεν επιτρέπεται η είσοδος και η έξοδος. Ωστόσο στους 922 επιβάτες, μετά την ανησυχία έχει έρθει η ανακούφιση.

Όπως λένε, ανυπομονούν να συνεχίσουν την κρουαζιέρα τους και αναμένουν να δοθεί το «πράσινο φως» για να αποπλεύσει το κρουαζιερόπλοιο.

(Φωτογραφία: INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News