USS Hershel «Woody» Williams: Αυτή είναι η πρώτη αμερικανική πλωτή βάση που θα είναι μόνιμα στη Σούδα

Ελλάδα
USS Hershel «Woody» Williams: Αυτή είναι η πρώτη αμερικανική πλωτή βάση που θα είναι μόνιμα στη Σούδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον μόνιμο ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams στην αμερικανική βάση της Σούδας, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μάικ Πομπέο

Αυτή λοιπόν είναι η αμερικανική πλωτή βάση που θα βρίσκεται μόνιμα στη Σούδα. Μια Ναυτική πλωτή βάση που θα βλέπουμε μόνιμα στον κόλπο της Σούδας.

Το πλήρωμα του USS Hershel «Woody» Williams αποτελείται από στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό. Έχει μήκος 230 μέτρων και διαθέτει ένα κατάστρωμα πτήσης 4.830 τετραγωνικών μέτρων.

Τον μόνιμο ελλιμενισμό του πολεμικού πλοίου USS Hershel «Woody» Williams στην αμερικανική βάση της Σούδας, ανακοίνωσε πριν λίγο ο Μάικ Πομπέο.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών στις κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Το USS Hershel Williams, θα είναι εδώ στη Σούδα  μια τέλεια στρατηγική θέση και θα συμβολίζει ότι η σχέση μας γίνεται πιο ισχυρή».

Το συγκεκριμένα πλοίο είχε φτάσει στην Κρήτη στις 18 Αυγούστου και πήγε στη ναυτική βάση Σούδας όπου με τη βοήθεια ρυμουλκών έδεσε σε μία θέση που θα είναι ποια η μόνιμη θέση του για πολύ καιρό.

Τα πλοία αυτής της κλάσης σε αντίθεση με τα αεροπλανοφόρα δεν είναι σχεδιασμένα για διεξαγωγή επιχειρήσεων.

Το αμερικανικό ναυτικό ενέταξε στις τάξεις του την συγκεκριμένη πλωτή βάση, τον περασμένο Μάρτιο.

 

 

https://twitter.com/NSA_SoudaBay/status/1295691374856155136

Φωτογραφίες: twitter

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News