Ν. Κεραμέως: «Πρόσθετα κονδύλια έως 118 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

Ελλάδα
Ν. Κεραμέως: «Πρόσθετα κονδύλια έως 118 εκατ. ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού προσωπικού

«Ενισχύονται οι πιστώσεις για την πρόσληψη επιπλέον εκπαιδευτικού και ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών, τη σχολική χρονιά 2020-2021, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω κορωνοϊού», ανέφερε η υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, αναπτύσσοντας στην Ολομέλεια το περιεχόμενο των διατάξεων που έχουν περιληφθεί στο σχέδιο νόμου με τις επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του μεσογειακού κυκλώνα αλλά και την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας.

«Μιλάμε για πρόσθετα κονδύλια 100 έως 118 εκατομμυρίων ευρώ, που προστίθενται στα επιπλέον κονδύλια 200 εκατομμυρίων ευρώ για προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού», είπε η Νίκη Κεραμέως και προσέθεσε: «Με όλα αυτά λοιπόν, μιλάμε για άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ κονδύλια τα οποία είναι επιπλέον των μόνιμων διορισμών, επιπλέον των 32.000 προσλήψεων αναπληρωτών, που έχουν ήδη γίνει».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στη διάταξη με την οποία οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, θα πραγματοποιούνται εφεξής ημέρα Σάββατο και όχι εργάσιμη ημέρα και ώρα.

«Η διάταξη αυτή εισάγεται προκειμένου να μην ανακόπτεται η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων», είπε η υπουργός Παιδείας και προσέθεσε ότι προβλέπεται και η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας. Η εφαρμογή των ρυθμίσεων αυτών θα ισχύσει από τις επικείμενες εκλογές του μηνός Νοεμβρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News