Συναγερμός για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Αλλάζει τελικά ρότα

Κρήτη
Συναγερμός για 12 κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο - Αλλάζει τελικά ρότα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

12 μέλη του πληρώματος θετικά στον κορωνοϊό

Πιθανότατα προορισμό τον Πειραιά έχει το κρουαζιερόπλοιο ''Mein Shiff'' που βρίσκεται ανοιχτά της Μήλου, στο οποίο έχουν εντοπιστεί 12 κρούσματα κορωνοϊού και το οποίο αρχικά σχεδιαζόταν να επιστρέψει στο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΟΛΗ με εντολή του προέδρου του ΕΟΔΥ κ.Αρκουμανέα το πλοίο θα κατευθυνθεί πιθανότατα στον Πειραιά όπου θα συνεχιστούν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Το πλοίο αναχώρησε το βράδυ της Κυριακής από το Ηράκλειο με 1.000 επιβάτες και 766 μέλη πληρώματος ωστόσο εν πλω έγινε γνωστό ότι 12 άτομα του πληρώματος έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό και απομονώθηκαν στις καμπίνες τους.

Θετικά τα 12 από τα 150 τεστ

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης Μανώλη Λουμπούνη που μίλησε στο neakriti.gr «έχουμε ενημερωθεί για το κρουαζιερόπλοιο και το πλήρωμα περιμένει οδηγίες του ΕΟΔΥ για τις κινήσεις που θα ακολουθηθούν. Το σχέδιο αρχικά ήταν να επιστρέψει στο Ηράκλειο. 12 μέλη του πληρώματος από τα 150 στα οποία έγινε δειγματοληπτικός έλεγχος βρέθηκαν θετικά. Έτσι και τα 12 άτομα και οι στενές επαφές τους έχουν απομονωθεί μαζί με τις στενές τους επαφές».

Στις περιπτώσεις αυτές ακολουθείται πιστά το πρωτόκολλο που προβλέπει τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν σε ότι αφορά τους νοσούντες και τους επιβάτες.

Υπενθυμίζεται ότι το Μάρτιο βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό 63χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου «Costa Victoria» που αγκυροβόλησε ανοιχτά του Κόκκινου Πύργου. Μετά από πολυήμερη νοσηλεία στην εντατική του Βενιζελείου τελικά κατάφερε να νικήσει τον κορωνοϊό και να πάρει συγκινημένη εξιτήριο. 

(Κεντρική φωτογραφία wikipedia)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News