Φαρσαλινός: «Το δεύτερο κύμα ήρθε συντομότερα, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»

Κρήτη
Φαρσαλινός: «Το δεύτερο κύμα ήρθε συντομότερα, ο χειμώνας θα είναι δύσκολος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη «μέγγενη» του κορωνοϊού το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

«Όσο πιο μικρό ήταν το πρώτο κύμα κορωνοϊού τόσο μεγαλύτερο αναμένουμε ότι θα είναι το φαινόμενο στη δεύτερη φάση του», τόνισε ο Ερευνητής Παν/μιων Πατρών και Δυτικής Αττικής Κων/νος Φαρσαλινός, ο οποίος έκανε λόγο για έναν δύσκολο και απρόβλεπτο χειμώνα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV και την Κατερίνα Σαλαπάτα.

Ο ίδιος τόνισε πως τα νοσοκομεία θα είναι αδύνατο να σηκώσουν το βάρος των αναγκών που θα προκύψουν επισημαίνοντας πως τα ήπια περιστατικά ,τα οποία θα αποτελούν την πλειοψηφία , θα πρέπει να διοχετεύονται στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με σωστή όμως οργάνωση και σχεδιασμό.

Σε ότι αφορά τη χρήση μάσκας ο ίδιος έκανε λόγο  για συμπληρωματικό μέτρο -το οποίο θα πρέπει να τηρείται- ωστόσο τόνισε πως η μέγιστη θωράκιση επιτυγχάνεται πρωτίστως με το να τηρούμε τις κοινωνικές αποστάσεις.

Ο κ. Φαρσαλινός αναφέρθηκε στο γεγονός πως θα υπάρξουν εκατομμύρια περιστατικά κοινού κρυολογήματος τα οποία εμφανίζουν κλινική εικόνα που είναι συμβατή με τον κορωνοϊό, οπότε θα υπάρξει μεγάλο θέμα για το πώς θα πραγματοποιείται διαφορική διάγνωση και πως θα διαχειρίζεται το σύστημα αυτούς τους ανθρώπους.

Κατά τον ίδιο, τα νοσοκομεία είναι αδύνατον να σηκώσουν το βάρος και των περιστατικών κρυολογήματος που δεν χρήζουν νοσοκομειακής φροντίδας, άρα το «ξεκαθάρισμα» και η αντιμετώπιση των ήπιων ασθενών, που θα είναι η μεγάλη πλειοψηφία, θα πρέπει να γίνει στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, σωστά και οργανωμένα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην πιθανότητα να «ξεφύγει» από την ικανότητα διαχείρισης η πανδημία, καθώς οι τωρινοί «αριθμοί» θανάτων και διασωληνωμένων πλησιάζουν το «μέγιστο» της άνοιξης, όμως με σαφής αυξητική τάση, χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα σταματήσει.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News