Άγρια συμπλοκή σε κατάληψη σχολείου – Μαθητής σε νοσοκομείο

Ελλάδα
Άγρια συμπλοκή σε κατάληψη σχολείου – Μαθητής σε νοσοκομείο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγριο ξύλο σε κατάληψη σχολείου στον Άλιμο - Μαθητής νοσηλεύεται σε νοσοκομείο

Άγριο ξύλο σε υπό κατάληψη σχολείο στο 5ο Γυμνάσιο Άλιμου, είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον δύο μαθητών, ένας εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.

Το άγριο επεισόδιο έλαβε χώρο στο 5ο Γυμνάσιο Αλίμου όπου τελούσε υπό κατάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν όταν ο γυμνασιάρχης παρατήρησε στον χώρο του σχολείου την παρουσία εξωσχολικών.

Αμέσως, σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, ενημέρωσε τους γονείς των μαθητών όπου κινήθηκαν προς το σχολείο. Εκεί η μία κουβέντα έφερε την άλλη και ακολούθησε άγρια συμπλοκή μεταξύ γονέων και μαθητών με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο μαθητών, ο ένας εκ των οποίο νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.

Πάνω από 200 οι καταλήψεις στα σχολεία

Ξεπερνούν τα 220 τα κλειστά σχολεία σε όλη την Ελλάδα λόγω καταλήψεων των μαθητών, με αιτήματα σχετικά με την πανδημία.

Οι καταλήψεις γίνονται, τη στιγμή που περισσότερες από 100 σχολικές τάξεις και σχολεία είναι κλειστά, λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Τα αιτήματα των μαθητών αφορούν στη χρήση της μάσκας και την αποσυμφόρηση των τάξεων (15 μαθητές ανά τμήμα) ενώ κάθε σχολείο προσθέτει τα δικά του επιμέρους αιτήματα.

Στο υπουργείο Παιδείας εκφράζουν την ανησυχία σχετικά στην υγεία των μαθητών που μετέχουν στις καταλήψεις και στην τήρηση των μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτού του προβληματισμού από σήμερα οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα πηγαίνουν στα σχολεία για να χτυπήσουν «καμπανάκι» στους μαθητές για τη δημόσια υγεία και σε ό,τι αφορά στην ασπίδα προστασίας με τη χρήση μάσκας και τους κινδύνους που έχουν με τη μη χρήση μάσκας.

Παράλληλα, οι Διευθυντές Εκπαίδευσης θα ενημερώσουν και τους γονείς των μαθητών σε μία προσπάθεια να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News