Κορωνοϊός: Γιατί το Μαξίμου δεν θέλει καραντίνα στην Αττική

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Γιατί το Μαξίμου δεν θέλει καραντίνα στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ρυθμός εισαγωγής νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο σύστημα υγείας είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ικανοποιητικός

Με την πεποίθηση ότι οι πολίτες επιβραβεύουν την επιμονή της κυβέρνησης στην πιστή εφαρμογή των μέτρων για την μάχη κατά της πανδημίας, κατά την δεύτερη και κρισιμότερη φάση, κινείται ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης

Η απόφαση του κ. Μητσοτάκη να ποντάρει εκ νέου στην «ατομική ευθύνη», χωρίς ωστόσο αυτήν την φορά να ανακοινώσει ένα γενικό  lockdown, προέρχεται από την βεβαιότητα ότι τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα φανερώνουν ξεκάθαρα την θετική «αντίδραση» της ελληνικής κοινωνίας μπροστά στο καθοριστικό δίλημμα «αυτοπροστασία ή καραντίνα».

Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών δείχνει, σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, αποφασισμένη να ελαχιστοποιήσει με την στάση της τις πιθανότητες επιβολής καραντίνας διατηρώντας στραμμένο το βλέμμα της στα οφέλη της προοπτικής της γρήγορης ανάκαμψης της οικονομίας.

Αυτό καταγράφεται, όπως λέει κυβερνητικό στέλεχος της «πρώτης γραμμής», σε όλες τις μετρήσεις της κοινής γνώμης αλλά κυρίως στα μηνύματα των περισσότερων πληθυσμιακών ομάδων που ζητούν στην πραγματικότητα από την κυβέρνηση να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν τραβήξει -αν χρειαστεί- το «χαρτί» της καραντίνας.

Τόσο το Μέγαρο Μαξίμου όσο και τα αρμόδια μέλη του υπουργικού συμβουλίου υιοθετούν την άποψη ότι οι πολίτες έχουν πειστεί για την ανάγκη της πιστής εφαρμογής των μέτρων και αποδέχονται πλήρως το «σύνθημα» για την χρήση της μάσκας και της αυστηροποίησης των σχετικών υφιστάμενων μέτρων.

Μάλιστα εκτιμούν ότι ψηφοφόροι απ’ όλα τα κόμματα επικροτούν τις επιλογές της κυβέρνησης αυτούς τους δύσκολους μήνες και αντιλαμβάνονται πλήρως τις παραδοχές για την οικοδόμηση του συνολικού εθνικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η προστασία της δημόσιας υγείας παραμένει προτεραιότητα και θωρακίζεται από την δυνατότητα της πολιτείας να πειστούν εγκαίρως οι πολίτες για την ανάγκη μιας δεύτερης καθοριστικής προσπάθειας πριν τον δύσκολο χειμώνα. Αφού άκουσε και αυτήν την φορά τους ειδικούς, έλαβε την απόφαση να απευθυνθεί στους πολίτες- να υπενθυμίσει μεν τον κίνδυνο αλλά να μην χρησιμοποιήσει δραματικούς τόνους αφού τα επιδημιολογικά δεδομένα «μιλούν» για την σταθεροποίηση του αριθμού των κρουσμάτων αν και σε υψηλό τριψήφιο αριθμό.

Ο ρυθμός εισαγωγής νέων Μονάδων Εντατικής Θεραπείας στο σύστημα υγείας είναι για το Μέγαρο Μαξίμου ικανοποιητικός, ενώ η αυτοκριτική, όπως τονίζει κυβερνητικό στέλεχος, δεν λείπει από τις αλλεπάλληλες συσκέψεις και προσπάθειες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News