Ελλάδα

Εξετάζονται μέτρα κατά των καταλήψεων και για τις «απουσίες» των εκπαιδευτικών

Οι εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται πλέον να λείπουν από τα σχολεία ούτε για εκλογικές διαδικασίες τις οποίες θα μπορούν να κάνουν μόνο το Σάββατο

Ν΄ ανακόψει το κύμα των καταλήψεων στα σχολεία επιχειρεί η κυβέρνηση και ταυτόχρονα προσπαθεί να κρατήσει με κάθε τρόπο τους εκπαιδευτικούς μέσα στις σχολικές αίθουσες. Στο πλαίσιο αυτό και όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς, με διάταξη, που στάλθηκε στις διευθύνσεις εκπαίδευσης ενημερώνονται ότι ακόμη και σε περίπτωση εκλογικών διαδικασιών θα πρέπει να τις κάνουν ημέρα Σάββατο, προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων.

Το υπουργείο Παιδείας επειδή βλέπει μέρα με την ημέρα να κλείνουν εκατοντάδες σχολεία ανά τη χώρα, είτε λόγω των κρουσμάτων covid-19,είτε λόγω των συνεχιζόμενων καταλήψεων, έστειλε το πρώτο μήνυμα, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, ο οποίος επεσήμανε (για τις καταλήψεις),πως θα ληφθούν μέτρα «πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες», ενώ άφησε αιχμές κατά τοπικών αρχόντων, γονέων και εκπαιδευτικών.

Οι καταλήψεις στα σχολεία (σε πάνω από 200 συγκροτήματα) και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για την εκπαίδευση, λόγω του κορωνοιού, έχει προβληματίσει την κυβέρνηση και για αυτό ο κ. Πέτσας φρόντισε να ξεκαθαρίσει ότι εξετάζονται μέτρα ώστε «να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις». Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως οι καταλήψεις «είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες, οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων, που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

 

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε σχετικά ότι «στην αρχή φοβόμασταν όλοι μην κλείσουν τα σχολεία από τον κορωνοϊό και τελικά έχουμε 6-7 φορές περισσότερα κλειστά σχολεία λόγω των καταλήψεων. Δεν είναι δυνατόν αυτό να συνεχιστεί. Χρειάζεται λίγο να συνετιστούν όλοι. Από τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τους τοπικούς άρχοντες, που πολλές φορές δίνουν πολιτική κάλυψη σε τέτοιου είδους φαινόμενα, και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε και αυτό το πρόβλημα».

Αυτή τη στιγμή μόνο στην Κρήτη, πάνω από 70 σχολεία, τελούν υπό κατάληψη καθώς και δεκάδες ακόμη σε Αττική κυρίως αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Από την πλευρά, της αντιπολίτευσης ,ο ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει oτι η κυβέρνηση μέσω και της αστυνομίας προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους μαθητές που συμμετέχουν σε καταλήψεις και υπογραμμίζει ότι «η τρομοκρατία για να καμφθεί το αγωνιστικό φρόνημα των μαθητών δεν πρόκειται να έχει το αποτέλεσμα που επιδιώκει η κυβέρνηση και τα όργανα της. Αντί η κυβέρνηση να στοχοποιεί τους μαθητές, που αγωνίζονται για ενίσχυση της υγειονομικής θωράκισης των σχολείων τους και προστασία της δημόσιας υγείας, καταφεύγει σε αυταρχικά αστυνομικά μέτρα παλαιάς κοπής με στόχο τη τρομοκράτηση των νέων παιδιών».

ethnos

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια