Ελλάδα

Χαρδαλιάς: Αναστέλλονται οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις στη χώρα από την Πέμπτη

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση, ειδικά στην Αττική

Βρισκόμαστε σε κρίσιμη φάση εξέλιξης της πανδημίας παγκοσμίως, ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κάτι που ισχύει και για την Ελλάδα και ιδιαίτερα την Αττική, στην οποία υπάρχει «πορτοκαλί» συναγερμός.

Πρόσθετα μέτρα στο χώρο του θεάματος για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου Covid-19, ανακοίνωσε κατά την τακτική ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι από την Πέμπτη αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις. Επίσης, γνωστοποίησε ότι δημιουργείται ειδική πλατφόρμα στο gov.gr όπου οι πολίτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους.

Ο κ. Χαρδαλιάς σχολιάζοντας τα όσα λέγονται περί lockdown ή τη λήψη επιπλέον μέτρων σημείωσε πως "ο σκοπός είναι να μην πάμε σε πρόσθετα μέτρα", αλλά να εφαρμοστούν αυτά που ισχύουν.

Παράλληλα υπενθύμισε την σταδιακή προσέλευση και αποχώρηση των εργαζομένων προς και από τον τόπο εργασίας για αποσυμφόρηση των ΜΜΜ, 40% τηλεργασία στους εργαζόμενους σε περιπτώσεις που μπορεί η εργασία να παρασχεθεί με αυτόν τον τρόπο ενώ ο εργοδότης πρέπει να προαναγγείλει το προσωπικό που θα εργαστεί εξ'αποστάσεως.

Στα επιχειρησιακά στοιχεία, ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για 12.001 παραβάσεις και 13.079 πρόστιμα (5 εκ. ευρώ συνολικό κόστος), 530.698 στοχευμένους ελέγχους στις πύλες εισόδου από την 1η Ιουλίου και 15.142 κρούσματα συνολικά από την αρχή της πανδημίας

Σκοπός είναι να μην πάρουμε πιο αυστηρά μέτρα αλλά να τηρούμε αυτά που έχουμε ήδη πάρει, τόνισε κατά το τέλος της ομιλίας του.

Εάν εφαρμόσουμε το γνωστό τρίπτυχο για μάσκες, αποστάσεις και θέματα υγιεινής, δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια