Παγώνη για κορωνοϊό : «Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα πάμε καλά τους επόμενους μήνες»

Ελλάδα
Παγώνη για κορωνοϊό : «Με αυτούς τους ρυθμούς, δεν θα πάμε καλά τους επόμενους μήνες»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Ανησυχητικό το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς"

Το καμπανάκι έχει αρχίσει να ηχεί εδώ και μέρες στην Αττική και γι αυτό η κυβέρνηση...τρέχει να προλάβει το κακό πριν εκτραχυνθεί ακόμα περισσότερο η κατάσταση.

Η αύξηση των νοσηλευόμενων αλλά και των διασηλωμένων είναι δύο από τους παράγοντες που δείχνουν ότι ο κορωνοϊός – ειδικά στην Αθήνα – έχει αρχίσει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.

 Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ παρουσιάστηκε απαισιόδοξη σε δηλώσεις της σε ραδιοφωνικό σταθμό, λέγοντας ότι η κατάσταση που επικρατεί είναι «καμπανάκι ότι τα πράγματα δεν θα πάνε καλά τους επόμενους μήνες» ειδικά «αν προχωρήσουμε με τους ίδιους ρυθμούς».

«Ας ελπίσουμε ότι τα μέτρα θα εφαρμοστούν» πρόσθεσε μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 η κ. Παγώνη προσθέτοντας ότι «αν μέσα στον Οκτώβριο που ξεκινούν οι ιώσεις έχουμε τόσα κρούσματα, δεν ξέρουμε τι συμπεριφορά του κορωνοϊού με τις ιώσεις αυτές». Υπενθύμισε, εξάλλου, ότι «όσα κρεβάτια και αν μας δώσουν» το πρόβλημα θα παραμείνει αν συνεχίσουν οι ίδιοι ρυθμοί επισημαίνοντας ότι «το είδαμε και στην Ιταλία, όταν φτάσαμε στο σημείο να επιλέγουν ποιον θα βάλουν σε ΜΕΘ και ποιον όχι».

Ερωτηθείσα ποιο θα είναι το «σημείο μηδέν» για τα νοσοκομεία, η κυρία Παγώνη απάντησε ότι «αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να το πει αυτό γιατί υπάρχουν τρεις παράγοντες:

ο αριθμός των κρουσμάτων

ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται σε κλινικές

ο αριθμός των διασωληνωμένων».

Σε μια προσπάθεια να αφυπνίσει τον κόσμο και να καταδείξει την κρισιμότητα της κατάστασης είπε ότι «δεν έχουμε μόνο την covid-19. Ξέρετε τι σοβαρά προβλήματα υγείας έχουμε;».

Χαρακτήρισε, τέλος, «ανησυχητικό» το γεγονός ότι από σήμερα, Δευτέρα, μπαίνουν με τμήματα για Covid-19 το «Ιπποκράτειο» και το «Λαϊκό» ενώ από την Παρασκευή μπαίνει και το «Γεώργιος Γεννηματάς». «Αυτό είναι ανησυχητικό γιατί μπαίνουν τρία νοσοκομεία δυνατά που σημαίνει ότι κάτι συμβαίνει, κάτι προσπαθούμε να προλάβουμε» κατέληξε η κυρία Παγώνη.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News