Χαρδαλιάς: Kρίσιμο το επόμενο 9ωρο – Αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Kρίσιμο το επόμενο 9ωρο – Αναμένονται έντονες βροχοπτώσεις στην Κεντρική Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πότε θα επηρεαστούν και οι άλλες περιοχές της χώρας

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, μιλώντας σε ζωντανή σύνδεση, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την κακοκαιρία Ιανός, η οποία πλήτει τη Δυτική Ελλάδα και αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα και σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «έχουμε κομμένους δρόμους σε κάποιες περιοχές και ήδη υπάρχουν επί ποδός συνεργεία που προσπαθούν για την αποκατάστασή τους».

Παράλληλα, τόνισε ότι η κακοκαιρία θα παραμείνει στα δυτικά της χώρας μας με την ίδια ισχύ μέχρι το απόγευμα και συγκεκριμένα για ένα 6ωρο με 8ωρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων, ενώ μετά αναμένεται να κινηθεί νότια και να επηρεάσει την δυτική Πελοπόννησο.

 «Ένα κομμάτι της μάζας κινείται βορειοανατολικά και σε συνδυασμό με τα μελτέμια που θα «συναντήσει», θα δημιουργήσει έντονες τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Κεντρικής Ελλάδας από το μεσημέρι και το απόγευμα.

Το νέο μέτωπο, το οποίο θα κατευθυνθεί νοτιοανατολικά, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, θα επηρεάσει τη Νότια Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, με έντονες καταιγίδες και βροχοπτώσεις, ενώ πιθανότατα θα επηρεαστούν Φωκίδα και βόρεια Εύβοια που από το απόγευμα αναμένεται να δεχθούν μεγάλες ποσότητες νερού

Το Σάββατο, σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, θα επηρεαστεί η Κόρινθος και η Αττική, ενώ συμπλήρωσε ότι «οι προβλέψεις είναι προβλέψεις 9ωρου, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι περισσότερο, είμαστε σε επιφυλακή»

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, από αργά το βράδυ της Παρασκευής θα επηρεαστεί η Αττική, με έντονα καιρικά φαινόμενα, ενώ χαρακτήρισε πολύ κρίσιμο το επόμενο 9ωρο.

Πηγή: Dikaiologitika

(Φωτογραφία Αρχείου IN TIME)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News