Παγώνη: «Λογικό» να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική

Ελλάδα
Παγώνη: «Λογικό» να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι τρεις παράγοντες που θα καθορίσουν την απόφαση

«Είναι λογικό να έχουμε 15 μέρες lockdown στην Αττική», σημείωσε μεταξύ άλλων η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, Ματίνα Παγώνη, αναφερόμενη στην εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων κορωνοιου. «Με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων εννοείται το lockdown στην Αττική», τόνισε.

Όπως σημείωσε αυτό θα καθοριστεί από τρείς παράγοντες:

Τον αριθμό των κρουσμάτων

Τον αριθμό νοσηλευομένων

Τον αριθμό διασωληνωμένων

Αν αυτοί οι 3 παράμετροι συνεχίσουν να ανεβαίνουν τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και λογικό είναι να ληφθούν άμεσα μέτρα, πρόσθεσε. Η ίδια υπενθύμισε ότι τον επόμενο μήνα θα ξεκινήσουν και οι γρίπες.

Σχέδιο για να προστεθούν 3 νέα μεγάλα νοσοκομεία στην μάχη του κορωνοιού

Υπάρχει σχέδιο να μπουν τρία νέα μεγάλα νοσοκομεία το Γεννηματά, το Λαϊκό και το Ιπποκράτειο για να βοηθήσουν τα υπόλοιπα σε σχέση με τον κορωνοιό και άλλα 40 κρεβάτια ΜΕΘ, σύμφωνα με την κα. Παγώνη.

Επιπλέον ανέφερε πως ταξιδιώτες που γύρισαν από περιοχές υψηλού κινδύνου δεν τήρησαν καραντίνα στην επιστροφή και αυτό προκάλεσε μεταξύ άλλων και τον σημερινό τριψήφιο αριθμό.

Σύψας για κορωνοϊό: «Ένα βήμα πριν το οριζόντιο lockdown - Ξεφεύγει η κατάσταση»

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας έκρουσε για άλλη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου.

Ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στον κορωνοϊό, είναι εξόχως κρίσιμη και χρειάζεται μεγάλη προσοχή, ενώ ξεκαθάρισε πως «η επιδημία πήρε μία απότομη ανοδική πορεία» και πρόσθεσε ότι είμαστε «ένα βήμα πριν από το lockdown».

Ο λοιμωξιολόγος επεσήμανε ότι «έχουμε μεγάλη διασπορά του ιού» και πρόσθεσε ότι «η Αττική είναι πιο κοντά σε λήψη νέων μέτρων», προεξάρχουσας της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Ενδεχομένως θα ληφθούν περιορισμοί στην κυκλοφορία στην Αττική» δήλωσε χαρακτηριστικά, ξεκαθαρίζοντας ότι «η κατάσταση δεν είναι καλή. Τα σχολεία είναι το τελευταίο που θα φτάσουμε. Θα προτιμούσα να λειτουργούν κανονικά».

(Φωτογραφία RawPixel)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News