Ελλάδα

Καιρός – «Ιανός»: Έκτακτα μέτρα για τη κακοκαιρία που έρχεται

Πότε και που θα «χτυπήσει»

Την πλήρη επιφυλακή στην Πυροσβεστική, την ΕΛ.ΑΣ αλλά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκάλεσε η έλευση της κακοκαιρίας «Ιανός», που χαρακτηρίζεται και ως μεσογειακός κυκλώνας.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, 16 Σεπτεμβρίου 2020, πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να ληφθούν μέτρα, ώστε να είναι έτοιμος ο κρατικός μηχανισμός, καθώς η κακοκαιρία που αναμένεται θα είναι σφοδρή με δυνατούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας.

Στην σύσκεψη, στην οποία πήραν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, αποφασίστηκε η πλήρης ενεργοποίηση του κρατικού μηχανισμού και κυρίως των υπηρεσιών αιχμής, ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που είναι δυνατόν να προκύψουν από την έντονη κακοκαιρία, κυρίως αυτά των πλημμυρικών φαινομένων.

Η Πυροσβεστική στην Αττική, αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές που αναμένεται να πλήξει η κακοκαιρία «Ιανός», θα πραγματοποιήσει διασπορά δυνάμεων ώστε να υπάρχει άμεση επέμβαση, ενώ η ΕΛ.ΑΣ επίσης θα βρίσκεται σε επιφυλακή για να συνδράμει το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και να προβεί σε απεγκλωβισμούς ατόμων εάν αυτό χρειαστεί.

Η κακοκαιρία «Ιανός» θα πλήξει την Ελλάδα

Η κακοκαιρία «Ιανός» θα «χτυπήσει» την Ελλάδα από την Πέμπτη. Ο καιρός λόγω του μεσογειακού κυκλώνα με την ονομασία «Ιανός» (όπως έδωσε την ονομασία το Αστεροσκοπείο Αθηνών) θα επιδεινωθεί, ξεκινώντας από τα νοτιοδυτικά και θα έχει κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους πολύ δυνατούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά έντονα φαινόμενα προβλέπονται:

Την Πέμπτη (17 Σεπτεμβρίου 2020) από το απόγευμα, στο νότιο Ιόνιο και την Πελοπόννησο κυρίως στα δυτικά τμήματα της.

Την Παρασκευή (18 Σεπτεμβρίου 2020) στο νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, ενώ το βράδυ θα επηρεαστούν οι δυτικές Κυκλάδες. Στην Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά τα φαινόμενα θα είναι πολύ ισχυρά.

Το Σάββατο (19 Σεπτεμβρίου 2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Πελοπόννησο και την ανατολική Στερεά, τις Κυκλάδες και πιθανόν την Κρήτη. Από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Πηγή: Έθνος

 

 

 

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια