Στ. Πέτσας: «Δεν αποκλείεται νέο lockdown»

Ελλάδα
Στ. Πέτσας: «Δεν αποκλείεται νέο lockdown»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέου lockdown, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι χρειαστεί» είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown και σημείωσε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα».

Όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος: «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί. Το πρόβλημα είναι δυναμικό, εξελίσσεται». Μάλιστα, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο νέο lockdown είπε: «Δεν αποκλείουμε τίποτα. Δεν υπάρχει δίλημμα "οικονομία ή υγεία"».

«Πιο πολύ μας ανησυχεί η έκρηξη στα κρούσματα. Θέλουμε να αποφύγουμε τα χειρότερα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Κι όπου “χειρότερα” εννοούσε το lockdown.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο νέου lockdown, ο Στέλιος Πέτσας τόνισε πως «δεν αποκλείουμε τίποτα όταν έχουμε πει πως δεν μπαίνει σε ζυγαριά η προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής».

Όσον αφορά το σε ποια περίπτωση θα επιβληθεί ένα νέο lockdown, απάντησε πως «δεν είμαστε εκεί» αλλά «έχουμε όλες τις επιλογές στο τραπέζι». Όταν πάντως ρωτήθηκε για το σενάριο να επιστρέψουν και τα sms, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμβούλευσε να μην… «προτρέχουμε».

«Θέλουμε να είμαστε μπροστά από την καμπύλη» σημείωσε ο Στέλιος Πέτσας και πρόσθεσε ότι τα νέα μέτρα, ειδικά στην Αττική, ελήφθησαν μετά την ανησυχία που προκάλεσαν τα δεδομένα και ο πολλαπλασιασμός των κρουσμάτων σε Γαλλία και Ισραήλ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News