Σχολεία: Μετά τις… ΧL μάσκες, έρχονται οι μίας χρήσης

Ελλάδα
Σχολεία: Μετά τις… ΧL μάσκες, έρχονται οι μίας χρήσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είπε υπουργός Παιδείας για το φιάσκο

Μετά τις αντιδράσεις και τα σχόλια που προκάλεσαν οι τεράστιες μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία, ανακοινώθηκε από την υπουργό Παιδείας ότι μάσκες μιας χρήσης θα λάβουν οι μαθητές από την ΚΕΔΕ.

«Η πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς πήγε πολύ καλά, αλλά υπήρξαν και αστοχίες. Για τις μάσκες δόθηκαν εξηγήσεις από τη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας και ήδη έχουν δοθεί νέες προδιαγραφές προκειμένου να ξεκινήσει εκ νέου η παραγωγή», ανέφερε σύμφωνα με το thecaller.gr μιλώντας στον ΣΚΑΪ  η κα Κεραμέως.

Τις μάσκες μίας χρήσης θα λάβουν τα παιδιά που έλαβαν λάθος διαστάσεις.

Αναφορικά με τα περιστατικά που κατεγράφησαν χθες σε σχολεία της χώρας με τους αρνητές της μάσκας επανέλαβε ότι κανένα παιδί δε θα μπαίνει στο μάθημα χωρίς μάσκα υπογραμμίζοντας ότι «θα είμαστε πάρα πολύ αυστηροί συνολικά σε ό, τι έχει να κάνει με την εφαρμογή των οδηγιών που δίνονται για την προστασία της ατομικής και της δημόσιας υγείας».

Για τον ξυλοδαρμό καθηγητή στα Χανιά

Σχολιάζοντας τον ξυλοδαρμό εκπαιδευτικού από γονέα στα Χανιά η υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι «χθες μου αναφέρθηκε ένα περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού στα Χανιά από γονιό που δεν ήθελε τα παιδία του να φορέσουν μάσκα. Μόλις το έμαθα, τηλεφώνησα στον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και διαβεβαίωσα ότι το υπουργείο θα κάνει ό, τι περνά από το χέρι του για να προστατέψει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες και αμέσως συντάχθηκε σχετική αναφορά για να εκκινήσει το ίδιο το υπουργείο τις διαδικασίες για όλες τις νόμιμες ενέργειες. Παιδί χωρίς μάσκα δε θα μπαίνει στο μάθημα. Είναι μια αυτονόητη υποχρέωση προστασίας  της δημόσιας υγείας κι έχουμε εκδώσει ξεκάθαρες οδηγίες».

Για τα κρούσματα

Η κα Κεραμέως επισήμανε ότι «περιμένουμε κρούσματα στα σχολεία, όμως είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να συνεχίσουν τη ζωή τους. Για αυτό κι ελήφθη η απόφαση να λειτουργήσουν τα σχολεία. Αν βρεθεί κρούσμα μαθητή, διερευνώνται οι στενές επαφές και με τις οδηγίες που έχει δώσει η Επιτροπή των επιστημόνων κλείνει το τμήμα, όχι το σχολείο».

Σε ό, τι αφορά στις προσλήψεις των αναπληρωτών, η ίδια τόνισε ότι έγιναν πιο νωρίς από ότι τα προηγούμενα χρόνια συμπληρώνοντας ότι «προχωρήσαμε τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή που δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ στη χώρα και στη γενική εκπαίδευση που ήδη προχωρήσαμε στους προσωρινούς πίνακες».

Κατέληξε ότι υπάρχουν κάποια κενά, τα οποία θα σταλούν σήμερα από τα σχολεία και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα καλυφθούν. «Υπάρχουν εκπαιδευτικοί, οι οποίοι καταθέτουν τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει ειδικές ρυθμίσεις για την αντικατάσταση τους. Ακόμα και αυτοί που θα απουσιάζουν, θα κάνουν τηλεκπαίδευση στα παιδιά που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα λόγω προβλημάτων υγείας», πρόσθεσε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News