Αντιδράσεις από το κόμματα της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Μητσοτάκη

Ελλάδα
Αντιδράσεις από το κόμματα της αντιπολίτευσης στις δηλώσεις Μητσοτάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εθνικά και οικονομία στο «στόχαστρο»

«Ο κ. Μητσοτάκης είπε σήμερα για ακόμη μια φορά ψέματα, σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα», ανέφερε σε ανακοίνωση του το ΚΙΝΑΛ.

«Καμία ενημέρωση δεν μας έγινε για την υπογραφή συμφωνίας με την Τουρκία.

Επιμένουμε να δοθεί το κείμενο στα πολιτικά κόμματα. Για να γνωρίζουμε το πραγματικό περιεχόμενό της. Γιατί άραγε το κρύβει;

Όσο για το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, είναι αναγκαίο για να διαμορφώσει την εθνική στρατηγική και το αρραγές εθνικό μέτωπο. Όχι για να επικυρώσει τα τετελεσμένα του κ. Μητσοτάκη. Δεν έχει και δεν μπορεί να έχει λευκή επιταγή.

Ο κ. Μητσοτάκης προανήγγειλε ακόμη μια μεγάλη επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα.

Στο 8ωρο και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες. Θα μας βρει δυναμικά απέναντι.

Με αυτές τις πολιτικές η εθνική αυτοπεποίθηση δεν δημιουργείται, υπονομεύεται.

Όσο για την αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης το 2021, πρέπει να ισχύσει για όλους. Γιατί οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο έχουν ήδη υποστεί πολύ μεγάλες περικοπές στα χρόνια της κρίσης».

ΚΚΕ: «Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, αλλά και ότι και οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται επιλεκτικά»

 «Ο κ Μητσοτάκης επιβεβαίωσε ότι όχι μόνο υπάρχουν μυστικές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού, αλλά και ότι ακόμη και οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώνονται επιλεκτικά.

Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να ενημερώνει εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς με τους οποίους - όπως ο ίδιος είπε- δεν έχουν μεγάλες διαφορές, καθώς μοιράζονται την πολιτική εμπλοκής στα αμερικανονατοϊκα σχέδια, στο πλαίσιο των οποίων εξελίσσονται και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

ΜέΡΑ25: «Η κοινωνία, κ. Μητσοτάκη, θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς σας»

«Φαίνεται πως εκτός πραγματικότητας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του…» τονίζει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος του ΜέΡΑ 25 Μιχάλης Κριθαρίδης, ο οποίος σχολίασε μια αποστροφή της συνέντευξης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, ότι όποιος μιλάει για νέο μνημόνιο είναι εκτός πραγματικότητας.

Ο κ. Κριθαρίδης υπογραμμίζει ότι «φαίνεται πως εκτός πραγματικότητας είναι ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση του», προσθέτοντας ότι «ενώ ο κ. Σταϊκούρας έχει δεσμευτεί για πρωτογενή πλεονάσματα από του χρόνου και το έλλειμμα ήδη βρίσκεται σε δυσθεώρητα ύψη μαζί με το δημόσιο χρέος και την ύφεση, προσπαθεί να εξαπατήσει την κοινωνία με εξυπνακισμούς».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του ΜέΡΑ 25, «δεν έχει σημασία, κ. Μητσοτάκη, αν θα βαφτίσετε το νέο σας μνημόνιο "μεγάλες αλλαγές", "αναπτυξιακό σχέδιο", "σχέδιο Πισσαρίδη" ή "μεταρρυθμίσεις". Σημασία έχει που δρομολογείτε αυτές τις πολιτικές σε συμπαιγνία με την τρόικα και την ολιγαρχία, ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αιφνιδιάσετε τους πολίτες με ψέματα».

Καταλήγοντας ο κ. Κριθαρίδης θεωρεί βέβαιο ότι «η κοινωνία, κ. Μητσοτάκη, θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς σας».

(Φωτογραφία Αρχείου)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News