Εμβόλιο της γρίπης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

Ελλάδα
Εμβόλιο της γρίπης: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Υπάρχει επάρκεια, αν το κάνουν όσοι έχουν ανάγκη» αναφέρει ο πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας

Ξεκινά η συζήτηση για το θέμα του αντιγριπικού εμβολιασμού και της επάρκειας των εμβολίων.

Όπως δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Κώστας Λουράντος, πρόεδρος του φαρμακευτικού συλλόγου Αθήνας, «Το αν θα είναι επαρκής η ποσότητα των εμβολίων της γρίπης, θα κριθεί εκ του αποτελέσματος, αν δηλαδή ζητηθεί μόνο από αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη επαρκεί.

Αν προσέλθουν και όσοι δεν έχουν ανάγκη τότε θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα επάρκειας, γιατί έρχονται μερικοί και μου λένε “γράψε τέσσερα για όλη την οικογένεια”, ορισμένοι δεν το έχουν ξανακάνει και αυτό δείχνει μία ευαισθησία και ένα φόβο».

Απαντώντας σε ερώτημα για το ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν ο κ. Λουράντος τόνισε πως: «θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι όσοι είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου, είναι δηλαδή πάνω από 60 ετών, όσοι έχουν υποκείμενα νοσήματα όπως διαβήτης, προβλήματα αναπνευστικού κ.λπ., τα παιδιά και όσοι εργάζονται σε κλειστούς χώρους και έρχονται σε επαφή με εν δυνάμει επικίνδυνες περιπτώσεις, όπως πχ είναι οι υγειονομικοί, οι καθηγητές, κ.λπ.. Την επιλογή του ποιος θα εμβολιαστεί την έχει ο γιατρός που θα το συνταγογραφήσει, το εμβόλιο είναι πρόληψη».

Πηγή: ert.gr
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News