Τα πρωτοκόλλα στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό

Ελλάδα
Τα πρωτοκόλλα στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποιες είναι οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται

Υπάρχουν συγκεκριμένα πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στα νοσοκομεία σε περίπτωση εμφάνισης θετικού κρούσματος στο προσωπικό για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

«Δεν κλείνουν νοσοκομεία, δεν κλείνουν κλινικές, οι δομές συνεχίζουν κανονικά τη λειτουργία τους», ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ειδικότερα για το νοσοκομείο «Αττικόν», λόγω θετικοποίησης test για SARS CoV-2 σε ασθενή της ΜΕΘ εκτός της πτέρυγας για COVID-19 και σε τρεις νοσηλευτές, μετά από τον γενόμενο έλεγχο σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, με απόφαση της επιτροπής λοιμώξεων του νοσοκομείου, μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου δεν θα γίνονται εισαγωγές και δεν θα δίνονται εξιτήρια από την ΜΕΘ.

Οι γενικές αρχές που εφαρμόζονται είναι:

Προσωπικό με θετικό test και συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες από την έναρξη των συμπτωμάτων, κάνει νέο test την 14η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

  • Προσωπικό με θετικό test, αλλά εξ αρχής χωρίς συμπτώματα, παραμένει σε καραντίνα 7 μέρες, κάνει νέο test την 7η μέρα, και εάν είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.
  • Προσωπικό με αρνητικό test, αλλά με συμπτώματα συμβατά με COVID-19 στη συγκεκριμένη περίοδο, παραμένει σε καραντίνα, κάνει νέο test 2 μέρες μετά την εξάλειψη των συμπτωμάτων, και εάν το test είναι αρνητικό επιστρέφει στην εργασία του.

Πηγή - Φωτογραφία: ΑΠΕ

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News