Κορωνοϊός: 302 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δύο άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε λίγες ώρες

Ελλάδα
Κορωνοϊός: 302 οι νεκροί στην Ελλάδα - Δύο άνθρωποι κατέληξαν μέσα σε λίγες ώρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και τα δύο άτομα έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα

Μία γυναίκα 83 ετών είναι το τελευταίο θύμα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 302. Η ηλικιωμένη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ηλικιωμένη έπασχε από υποκείμενα νοσήματα και συγκεκριμένα από άνοια, αρτηριακή υπέρταση και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.

Νωρίτερα κατέληξε μία 49χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου «Σωτηρία» και σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.

Νωρίτερα το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 287 κρούσματα, εκ των οποίων τα 43 συνδέονται με γνωστές συρροές και 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Παράλληλα ανακοίνωσε και τρεις θανάτους.

Στην Κρήτη όπως έγινε γνωστό ο αριθμός των νέων κρουσμάτων σήμερα έφθασε τα 9 εκ των οποίων 3 σε Ηράκλειο, 3 σε Ρέθυμνο, 2 σε Χανιά και 1 σε Λασίθι.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 12.734, εκ των οποίων το 55.4% άνδρες. Τα 2.340 (18.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.601 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Παράλληλα 52 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 ετών. Οι έντεκα (21.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες.

To 88.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 169 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ethnos

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News