Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κάηκαν σπίτια

Ελλάδα
Μεγάλη φωτιά στην Κερατέα: Εκκενώθηκαν οικισμοί και κάηκαν σπίτια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποιητικό μήνυμα εκκένωσης του «112»

Μεγάλη είναι η νέα φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τετάρτης στην Κερατέα κι έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού, έχουν καεί και σπίτια.

Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στην εκκένωση των οικισμών Φέριζα, Ολυμπος, Μόγριζα, ενώ πριν λίγο δόθηκε εντολή εκκένωσης και στην Ανάβυσσο, αλλά και στην Παλαιά Φώκαια.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, γι' αυτό έχει γίνει μεγάλη κινητοποίηση για να αντιμετωπιστεί η πυρκαγιά.

Την τελευταία ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν. Πλέον επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 16 οχήματα, 2 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου, έχουν καεί ήδη κάποια σπίτια και καταβάλλεται προσπάθεια για να μην κινδυνέψουν άλλες κατοικίες και πρωτίστως ανθρώπινες ζωές.

Μήνυμα του «112» για εκκενώσεις οικισμών

Την ίδια ώρα, προειδοποίηση και εντολή εκκένωσης των οικισμών «Αγιος Παντελεήμονας» και «Αρης Σαρωνίδας» εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του «112» λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε στην Φέριζα Κερατέα.

Δεύτερο μήνυμα από το 112 για εκκένωση της Αναβύσσου λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Με νέο μήνυμα του 112 καλούνται όσοι βρίσκονται στην Ανάβυσσο να απομακρυνθούν προληπτικά λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην Ανάβυσσο εκκενώστε τώρα για προληπτικούς λόγους προς Σαρωνίδα οδικώς από λεωφόρο Αναβύσσου-Καραμανλή-Σουνίου. Δασική πυρκαγιά στη Θέριζα».

Πηγή: Έθνος

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News