default-image

Θεοδωρικάκος: Δεν κλείνουν τα ΚΔΑΠ, δεν απολύονται οι εργαζόμενοι - Έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ

Ελλάδα
Θεοδωρικάκος: Δεν κλείνουν τα ΚΔΑΠ, δεν απολύονται οι εργαζόμενοι - Έκτακτη χρηματοδότηση 10 εκατ. ευρώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ανέφερε ότι την ίδια στιγμή ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας

Αίσιο τέλος θα έχει η «περιπέτεια» με τη λειτουργία των ΚΔΑΠ (Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών) των δήμων της χώρας, που θα έθετε σε κίνδυνο χιλιάδες θέσεις εργασίας.

Οπως επιβεβαίωσε, ο Σπυρίδων Σπυρίδων, διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος έδωσε το «πράσινο φως» για έκτακτη χρηματοδότηση, ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας και να απορροφηθούν τα παιδιά στα ΚΔΑΠ.

Ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, επισήμανε ότι «αυτό που μπορεί να κάνει εκτάκτως το υπουργείο Εσωτερικών είναι κανένα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε Δήμους να μην κλείσει και κανένας εργαζόμενος που είχε σύμβαση με το κέντρο να μην απολυθεί. Το θέμα αφορά έναν αριθμό 700-1.000 εργαζομένους. Το συζητήσαμε χθες σε σύσκεψη για τα ΚΔΑΠ. Ούτε ένας εργαζόμενος δεν φεύγει από τη θέση του γιατί το ΥΠΕΣ αποφασίζει να προβεί σε ειδικό πρόγραμμα ενίσχυσης των ΚΔΑΠ με 10 εκατ. ευρώ προκειμένου να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος».

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ ανέφερε ότι την ίδια στιγμή ξεκινά ένα νέο πρόγραμμα οικονομικής στήριξης οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Ο κ. Σπυρίδων τόνισε ότι με το πρόγραμμα θα παρασχεθούν θέσεις φροντίδας και φιλοξενίας «σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και ειδικότερα για βρέφη από 2 μηνών έως και 2,5 ετών και νήπια από 2,5 ετών έως την ηλικία της εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευσης». Ωφελούμενοι του προγράμματος, σύμφωνα με τον κ. Σπυρίδων, είναι «μητέρες βρεφών και νηπίων, μητέρες νηπίων με αναπηρία και άτομα τα οποία έχουν και ασκούν κατά νόμο την επιμέλεια των παιδιών», ενώ ιδιαίτερα ελαστικά είναι και τα εισοδηματικά κριτήρια.

Στη σχετική ΚΥΑ τονίζεται ότι τα κριτήρια επιλογής αφορούν στο οικογενειακό εισόδημα το οποίο αναλύεται ως εξής:

Έως (30.000,00 ) ευρώ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά

Έως (33.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν έως τρία (3) παιδιά

Έως (36.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά και

Έως (39.000,00) ευρώ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) και άνω

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News