Κορωνοϊός: Νεκρός άνδρας που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό

Ελλάδα
Κορωνοϊός: Νεκρός άνδρας που νοσηλευόταν στον Ευαγγελισμό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν σε 292 τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα.

Άλλο ένα θύμα του κορωνοϊού προστέθηκε στη λίστα των νεκρών από την πανδημία στη χώρα.

Το πρωί κατέληξε ένας 77χρονος που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 77χρονος νοσηλευόταν στην ΜΕΘ και έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Τα αίτια του θανάτου του αποδίδονται σε καρδιακή ανακοπή. Σημειώνεται ότι ο άνδρας διέμενε σε γηροκομείο. Με τον θάνατό του, τα θύματα του κορονοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 292.

Άνοδος στον αριθμό των διασωληνωμένων

Χθες ανακοινώθηκαν 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11832, εκ των οποίων το 55.8% άνδρες.

2274 (19.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

42 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 10 (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, μπήκε σε καραντίνα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μετά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε δύο τουλάχιστον νεαρά άτομα ηλικίας 14 έως 16 ετών, τα οποία συμμετείχαν σε πάρτι στο κέντρο της πόλης.

Εξαιτίας της στενής επαφής υπαλλήλου της Περιφέρειας Στερεάς με το ένα περιστατικό, γίνονται τεστ ανίχνευσης για τον ιό σε περισσότερους από 25 υπαλλήλους, ενώ σε επόμενο χρόνο το κτίριο θα απολυμανθεί προαιρετικά.

Φωτογραφία: INTIME

thetoc

 Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News