Ελλάδα

Λαζανάς: «Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει, να μη βάλει μάσκα - Υπάρχουν ψεκασμένοι»

Όσα αναφέρει ο παθολόγος - λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς

Για την χρήση μάσκας, αλλά και για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα μίλησε ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος Μάριος Λαζανάς.

«Οποίος θέλει να αυτοκτονήσει και να το προτείνει σε άλλους για να μη χρησιμοποιεί μάσκα ας το κάνει. Δυστυχώς, υπάρχουν ψεκασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Το μέλος της επιτροπής των ειδικών είπε ότι «πρέπει να μας ανησυχεί η αύξηση των εισαγωγών και των διασωληνωμένων», καθώς και ότι «πρέπει να γίνει μια οργανωμένη προσπάθεια για να έχουμε περισσότερα τεστ, ιδιαίτερα σε πληθυσμιακές ομάδες όπως τα γηροκομεία, οι κλειστές δομές, τα ΚΥΤ ».

Δύσκολη εποχή

«Μπαίνουμε σε μια δύσκολη εποχή, με την έννοια ότι θα αλλάξει ο καιρός, θα κλειστούμε μέσα και θα συμπέσει και η γρίπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι. Όσο περισσότερους έχουμε διαγνώσει, έχουμε βάλει σε καραντίνα ή τους έχουμε βάλει σε νοσοκομείο για να τους θεραπεύσουμε τόσο καλύτερα», συμπλήρωσε ο κ. Λαζανάς.

«Η επιδημία είναι κάτι που εξελίσσεται και ήρθε για να παραμείνει. Καθόλου γριπούλα δεν είναι, όπως έλεγαν κάποιοι στην αρχή», πρόσθεσε ο κ. Λαζανάς.

Επανερχόμενος στο θέμα της μάσκας, σημείωσε ότι «σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες υπάρχει σύσταση έως υποχρέωση για χρήση της ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους. Στην Ελλάδα υπάρχουν οδηγίες που ούτε σωστά εφαρμόζονται ούτε υπάρχουν επαρκείς έλεγχοι. Δεν μπορούμε σε λεωφορεία ή μετρό να μη χρησιμοποιούμε μάσκα. Επειδή καταλαβαίνω ότι η απόσταση δεν εφαρμόζεται, γι' αυτό επιμένω στη χρήση της μάσκας».

Ο παθολόγος-λοιμωξιολόγος επέμεινε, επίσης, στην ανάγκη «το εμβόλιο της γρίπης να γίνει έγκαιρα. Όσοι περισσότεροι αποκτήσουν ανοσία από τη γρίπη θα βοηθήσουν για να ξεμπερδεύουμε από αυτό. Η επιθυμία μας θα ήταν να το κάνει όλος ο πληθυσμός, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει γιατί δεν υπάρχει τόση παγκόσμια παραγωγή εμβολίων».

«Είμαστε σε μια επείγουσα κατάσταση. Πρέπει να υπάρχουν ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις, να μην είμαστε αγκυλωμένοι με τους διαγωνισμούς ή τις ενστάσεις, όλα τα νοσοκομεία και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα πρέπει να κάνουν τεστ», κατέληξε ο κ. Λαζανάς.

Πηγή: iefimerida.gr 

(Φωτογραφία: Unsplash)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια