Χαρδαλιάς: Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα;

Ελλάδα
Χαρδαλιάς: Γιατί κλείνουν τα μαγαζιά τα μεσάνυχτα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θα επιτρέπεται η είσοδος στους μαθητές χωρίς μάσκα - Έρχεται ΚΥΑ για τη λειτουργία σχολείων και φροντιστηρίων, σύμφωνα με το Χαρδαλιά

Χωρίς το Σωτήρη Τσιόδρα, αλλά με τον επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Γκίκα Μαγιορκίνη πραγματοποιείται η σημερινή ενημέρωση της Κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Παρών είναι φυσικά και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης και η Υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Μαγιορκίνη:

"Ο αριθμός των κορυσμάτων δείχνει υποχώρηση κάτω από 200 κρούσματα, αλλά ήπια αύξηση στον αριθμό των διασωληνωμένων", είπε ο κ. Μαγιορκίνης, προσθέτοντας πως υπάρχειμείωση στην ηλικιακή ομάδα κάτω των 40.

Αναφορικά με τη Μόρια, βρέθηκαν 35 θετικά κρούσματα από τους 1.900 πρόσφυγες και κανένα από τα 100 άτομα του προσωπικού δε βρέθηκε θετικό.

Σχετικά με τις μάσκες, ο κ. Μαγιορκίνης είπε πως η μάσκα αποτελεί μέσο αποτελεσματικού ελέγχου της πανδημίας. "Είναι μια μικρή θυσία για να προστατευτούν οι αγαπημένοι μας, η Δημόσια Υγεία, αλλά και η οικονομία", είπε.

Τα βασικά σημεία της ομιλίας του κ. Χαρδαλιά:

Για τα σχολεία, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως τις επόμενες ώρες αποστέλλεται ΚΥΑ που εξηγεί τον τρόπο λειοτυργίας σχολείων, φροντιστηρίων και βιβλιοθηκών. 

χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι υποχρεωτική για μαθητές, εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, αλλά και για τους επισκέπτες", είπε. "Η χρήση της χειρουργικής μάσκας έναντι της υφασμάτινης μπορεί να προταθεί από γιατρό", σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς.

Για τα κυλικεία τόνισε: Το προσωπικό εφαρμόζει κανόνες καθαριότητας, αποχή από την εργασία σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων και χρήση μάσκας και γαντιών, υποχρεωτικά. Μόνο τρόφιμα και υγρά συσκευασμένα, που προστατεύονται από κατάλληλο υλικό. Σήμανση στο έδαφος για τήρηση αποστάσεων και απαραίτητη χρήση μάσκας σε περίπτωση συνωστισμού. Χρήση αντισηπτικού προτού φάνε τα παιδιά.

Για τα φροντιστήρια είπε: Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τήρηση αποστάσωεν, φυσικός αερισμός, ύπαρξη αντισηπτικού.

"Επανεξετάζονται τα ειδικά περιοριστικά μέτρα για την Πάρο", τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

"Δεν υπάρχει καμία τιμωρία για τη μη χρήση μάσκας, ωστόσο, στα παιδιά που δεν θα φορύν δε θα επιτρέπεται η είσοδος", τόνισε, κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων.

Σχετικά με το κλείσιμο των καταστημάτων τα μεσάνυχτα, είπε, σε σχετική ερώτηση: "Δεν είναι πως ο κορωνοϊός μεταδίεδεται μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, ενώ πριν όχι, όπως μου λένε πολλοί, ωστόσο, ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα υπό την επήρεια αλκοόλ. Θυμάστε ότι, για παράδειγμα, τα ξέφρενα πάρτι που είχαν γίνει αρκετές φορές εστίες μετάδοσης κορωνοϊού. Ο περιορισμός του ωραρίου αποτρέπει τον περαιτέρω συγχρωτισμό εργαζομένων και θαμώνων και περιορίζει τις πιθανότητες μετάδοσης μεταξύ τους. Είναι προτιμότερος ο συγχρωτισμός των μελών μιας παρέας".

Τα βασικά σημεία της ομιλίας της κ. Ράπτη:

Αναστολή δια ζώησης ομαδικών δραστηριοτήτων στις μονάδες ψυχικής υγείας. 

Προετοιμασία ειδικού χώρου καραντίνας, άμεση πρόσληψη προσωπικού για τις εν λόγω μονάδες.

(Φωτογραφία: INTIME)

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορωνοϊό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News