Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή: Συγκίνηση και περηφάνια για την αποστολή στην Κίναρο

Κρήτη
Junior Academy - Χερρονάσιος Σχολή: Συγκίνηση και περηφάνια για την αποστολή στην Κίναρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αποστολή είχε ως στόχο τη στήριξη της γυναίκας αυτής που έχει επιλέξει να ζει στο μικρό αυτό νησί προκειμένου να σηκώνει περήφανα την Ελληνική σημαία

Με την ολοκλήρωση της αποστολής στην Κίναρο και γεμάτοι περηφάνια επιστρέφουν ο κ. Άρης Μαρκάκης , διευθυντής του εκπαιδευτηρίου Junior Academy – Χερρονάσιος Σχολή «Ανδρέας Γιαννόπουλος», με μια τετραμελής ομάδα εθελοντών, αφού παρευρέθηκαν στο νησί της Κινάρου δίπλα στην κυρά Ρηνιώ, μοναδική κάτοικο του νησιού, τις μέρες που μας πέρασαν.

Η αποστολή είχε ως στόχο τη στήριξη της γυναίκας αυτής που έχει επιλέξει να ζει στο μικρό αυτό νησί προκειμένου να σηκώνει περήφανα την Ελληνική σημαία.

Η ομάδα εθελοντών βρέθηκε στο νησί της Κινάρου και με πρωταρχικό αίσθημα αυτό της ευγνωμοσύνης απέναντι στην κυρά Ρηνιώ, προσπάθησαν να βελτιώσουν την καθημερινότητά της , με μια κίνηση προσφοράς ως ένδειξη σεβασμού και αλληλεγγύης. Της προσέφεραν διάφορα  τοπικά  παραδοσιακά προϊόντα , της δώρισαν μια τηλεόραση προσφορά του εκπαιδευτηρίου , έβαψαν την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται στην κορυφή του ακριτικού νησιού και τέλος έβαψαν την οροφή του σπιτιού της κυρά Ρηνιώς με την Ελληνική σημαία.

Έτσι, επιστρέφουν στην Κρήτη δίνοντας το παράδειγμα για μια ακόμη φορά και διδάσκοντας με πράξεις πως , η πραγματική πηγή δύναμης και υλοποίησης τέτοιων σκέψεων , είναι ουσιαστικά η αγάπη για τον συνάνθρωπο.

Ο διευθυντής του εκπαιδευτηρίου θέλει να εκφράσει τις βαθύτερες ευχαριστίες του στους ανθρώπους που βρέθηκαν κοντά του: Νίκο Νικολιδάκη (Καπετάνιο του σκάφους), Βασίλη Τζανιδάκη , Βαγγέλη Κεφαλιανό και Μανόλη Μπανασάκη που υλοποίησαν μαζί μια ακόμη σκέψη του , με μοναδικό στόχο την προσφορά στον άνθρωπο.

Τέλος,  τον Νίκο Λυδάκη, που διέθεσε το ιστιοπλοϊκό σκάφος για την υλοποίηση του ταξιδιού.

Με τέτοιες ιδέες και ανθρώπους που βάζουν πάνω από όλα την κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων τους , είναι σίγουρο πως έχουμε να δούμε ακόμα πολλά όμορφα πράγματα να συμβαίνουν και να μας κάνουν περήφανους. 

    

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News