Ελλάδα

Μάνδρα: Αναβολή της δίκης για τις φονικές πλημμύρες

25 συνάνθρωποι μας είχαν χάσει την ζωή τους το 2017

Αναβλήθηκε η δική για τη φονική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής το 2017 που κόστισε τη ζωή σε 25 συνανθρώπους μας, όπως αποφάσισε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο.

Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης είναι για τις 19 Οκτωβρίου, καθώς μια εκ των δικαστών είναι έγκυος και δεν μπορούσε να ανεβαίνει στην έδρα, ενώ δεν υπήρχε αναπληρωματικό μέλος στη σύνθεση.

Η 19η Οκτωβρίου ήταν η συντομότερη δικάσιμος που μπορούσε να δώσει το δικαστήριο ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος, ενώ εκτιμάται ότι στη νέα σύνθεση θα κληρωθεί και αναπληρωματικό μέλος καθώς η διαδικασία προβλέπεται πολύμηνη.

Υπενθυμίζεται πως η δίκη ξεκίνησε μετ' εμποδίων, τον περασμένο Ιανουάριο, καθώς αρχικά οδηγήθηκε σε διακοπή προς αναζήτηση μεγαλύτερης δικαστικής αίθουσας λόγω των πολλών κατηγορουμένων και των συνηγόρων υπεράσπισής τους, ενώ στη συνέχεια διεκόπη και πάλι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στο εδώλιο μεταξύ των κατηγορουμένων, σε βαθμό πλημμελήματος κάθονται η τέως περιφερειάρχης Αττικής, ο τέως αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, οι τότε δήμαρχοι Μάνδρας, Ελευσίνας, Μεγαρέων, στελέχη της πολεοδομίας και των αρμόδιων δήμων.

(Φωτογραφία Αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια